Már négy pedagógus halt meg a koronavírus-járványban.

A Pedagógusok Szakszervezete is megerősítette

Koronavírusban halt meg egy 13. kerületi általános iskola tanára – erősítette meg megkeresésünkre a Pedagógusok Szakszervezete a belső forrásból érkezett információt. Azóta a szakszervezet honlapjára is felkerült a hír, egyelőre csak egy mondatban, egy, a címlapra visszavezető linkkel.

Már több tanár is érintett

Korábban a BudapestKörnyéke megírta, hogy három tanár vesztette életét eddig koronavírusban itthon, az egyikük a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanára volt.

52 éves volt

Úgy tudni, hogy az újlipótvárosi intézmény 52 éves tanára krónikus beteg is volt. Amikor elkezdődött szeptemberben a tanév, ő is munkába állt. Az egyik osztálya még az őszi szünet előtt karanténba került egy covidos megbetegedés miatt, írja HVG.

Ő a negyedik járványhoz köthető pedagógus, aki elhunyt

Ez a negyedik, a járványhoz köthető pedagógushalál Magyarországon.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Müller Cecília: A következő napokban a felesleges kontaktokat el kell felejteni

Nem vezetnek nyilvántartást

Az állami közoktatási intézményeket fenntartó Klebelsberg Központ a Magyar Nemzetnek hétfőn megerősítette, hogy nem vezetnek nyilvántartást a Covid–19-cel fertőzött pedagógusokról.

Meghalt egy 39 éves tanár is

BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy néhány héttel ezelőtt meghalt egy 39 éves tanár, aki igazoltan koronavírus fertőzött volt. Egy vidéki kórházban feküdt 12 napig.

Megfázásos tünetei voltak

Szeptember 17-én megfázásos tünetei lettek, de mivel ez ősszel rendszeresen előfordul iskolai közösségben, az elmúlt években nála is, eleinte nem tulajdonítottak nagy jelentőséget neki. 

3 nap alatt romlott az állapota

A 39 éves tanár tünetei másnapra sem enyhültek, felhívta a háziorvosát, aki lázcsillapítót és forró italt javasolt. A szeptember 19-20-i hétvégén jelentősen romlott az állapota, előbb hőemelkedése, majd láza lett, fájt a torka, folyamatosan köhögött. Hétfőre már nagyon rosszul volt, nem kapott levegőt. Újra felhívta az orvost, aki kórházba küldte – írta meg akkor 444.hu

Lélegeztetőgépre került

A tanárt csak a kórházban tesztelték, ott derült ki, hogy Covid-fertőzött. De addigra már olyan súlyos lett az állapota, hogy lélegeztetőgépre került. A vírus megtámadta a szívét, október 3-án meghalt.

Kiemelt kép: Illusztráció