Nyomokat és az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

A nyomok

Medvenyomokra figyeltek fel az esőtől felázott, sáros talajon Miskolc-Lyukóvölgyben, a Magyar tanyán, írta a Boon.

Ezek a LikeNews legfrissebb hírei

Lyukóvölgy

A Miskolchoz tartozó Lyukóvölgyben – egy hat kilométer hosszan elterülő hegygerinc tetején és alján – közel négyezer, jórészt halmozottan hátrányos helyzetű ember él. A településrész  valamikor hétvégi házas övezet volt, ma a szegények városrészeként ismert. Sokan úgy ismerik, hogy Lyukóvölgy a mélyszegénységben élők lakhelye és a bűnözés melegágya. Ez persze a medvék szempontjából mellékes.

Jelentették a Bükki Nemzeti Parknak

A miskolci önkormányzat tájékoztatása szerint az egyik kerítésen az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak. Az észlelést azonnal jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek.

Fokozott figyelem

Az eset után az önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

Nem annyira egyedi eset

Medvelábnyomokat találtak Egerszalók közvetlen közelében. A Bükki Nemzeti Park igazgatóság azt kéri a kutyatulajdonosoktól, hogy csak pórázon sétáltassák a kutyáikat, erről még szeptemberben írt a BudapestKörnyéke.

A Bükki Nemzeti Park tájékoztatott

„Egerszalók közvetlen közelében azonban az elmúlt napokban újabb lakossági bejelentést követően jól felismerhető medve lábnyomokat tudtunk rögzíteni,tehát igazolódott az, hogy medve járt a település határában” – írja közleményében a nemzeti park.

Normafánál is láttak medvét

A 12.kerületi önkormányzat oldalán azt írták még júliusban, hogy medvét láttak a Normafánál. Lakossági bejelentés alapján a szakemberek ellenőrzik a hír valóságtartalmát.

Egyre közelebb jönnek a medvék Budapesthez is

BudaPestörnyeke.hu néhány nappal ezelőtt számolt be arról,  az M3-as autópályához közeli Petőfibánya nevű falunál Heves megyében. A polgármester értesítette a vadászokat, polgárőröket, rendőröket, a medve ugyanis nem játék, emberre támadhat.

Korábban másfél hónapja írtak arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon arról, hogy medvét láttak a fővárostól alig 70 km-re a nógrádi Etesnél.

Kiemelt kép: Illusztráció