Idős férfi megölte lányát, majd önmagával is végezni próbált pénteken Mosonmagyaróváron. A férfi súlyos betegsége miatt szánta rá magát a szörnyű tettre.

Megölte lányát egy idős férfi péntek délután Mosonmagyaróváron a Kormos lakótelepen. Szörnyű tette után magával is végezni próbált, de az utolsó pillanatban őt sikerült visszahozni az életbe. A Kisalföld információi szerint a férfi unokája talált rájuk.

Sorscsapások

A családot barátságos, de nem túlságosan nyitottnak írták le a szomszédok. Részvéttel voltak irántuk, mert nem kímélte őket a sors, de állták a csapásokat. Az édesanya nemrég halt meg, így a 74 éves családfőre maradt sérült, mozgáskorlátozott lányuk. Igyekezett ellátni és minden tőle telhetőt megadni neki, mondta egy házbeli. „Egy lépcsőházban lakunk, akkor költöztek ők is, amikor mi, 1978-ban-mondta a Kisalföldnek Czeferner Józsefné.

„Az asszonnyal gyakran beszélgettünk annak idején és talán kétszer jártam is náluk. Úgy tudom, az édesapa megbetegedett és azt hallottam, súlyos a baj. Délután itthon voltam, amikor hallottuk a szirénát és a mentő megállt a lépcsőház előtt. Rövidesen az unokát, aki a fiúk lánya, láttam, ahogy a mentőkkel beszélget, majd érkeztek a rendőrautók. El sem tudtam képzelni, mi lehet náluk. Azt nem gondoltam, hogy ilyen nagy baj történt. De szerintem senki sem számított rá.”

Halálos betegség

A Kisalföld úgy tudja, gyógyíthatatlan kór támadta meg a családfőt és nem akarta beteg lányát másokra hagyni. Talán úgy gondolta, az lesz a megoldás, ha véget vet az életüknek. A rendőrség tájékoztatása szerint a megyei Rendőr-főkapitányság pénteken kora délután kapott bejelentést arról, hogy az idős férfit eszméletlenül találták a lakásban. A mentők újraélesztették és kórházba vitték. A kiérkező rendőrök az egyik szobában találtak rá az ötven éves nő holttestére. Büntetőeljárás keretében tisztázzák az eset részleteit.

Válságos állapotban a gyanúsított

Dr. Bertalan István, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház főigazgató-főorvosa a lapnak megerősítette: az idős férfit az intézménybe szállították. Önkezével próbálta saját életét is kioltani, újra kellett éleszteni. Az intenzív osztályon eszméletlenül fekszik, állapota válságos.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: RTL klub