Miután kapcsolatba került egy covidos beteggel, hatósági karanténba kényszerült Kern András. Emiatt le kellett mondani a Belvárosi Színház előadásait.

Hatósági karanténba került Kern András, miután kapcsolatba került egy covidos beteggel. A színész évekkel ezelőtt egy súlyos betegségen esett át, gyomorvérzéssel került kórházba. A Belvárosi Színház azonnal lemondta azokat az előadásokat, amelyekben Kern András szerepel.

„Nem örülök ennek, hiszen nem jött jól, de ennek ellenére nagyon felelős döntésnek tartom, hogy le lettek mondva ezek az előadások, hiszen csak így akadályozható meg, hogy az egész színházi világban elterjedjen a betegség”– mondta a Blikknek Orlai Produkció vezetője, Orlai Tibor.

Kern András két kötelező tesztje csütörtökre lesz meg, így akkor derült ki, hogy mikor állhat újra színpadra.

A Blikk úgy tudja, Kern András a Vígszínházhoz tartozó Pesti Színházban próbált az utóbbi időben, ahol a múlt héten találtak egy Covid-pozitív munkatársat, amely alaposan felforgatta több másik színház életét is. A fertőzöttel együtt próbáló színészek, többek között Kern András ugyanis máshol is játszik, így a Játékszínben A vád tanúja, a Belvárosi Színházban pedig a Valódi hamisítvány című előadását kellett lemondani, ebben együtt játszik Hernádi Judittal.

Fertőzött színházak

A színházi évad kezdete óta több magyar és vidéki színházban is találtak koronavírusos beteget. A fővárosban a Thália, az Átrium, a Budapesti Operettszínház és Vígszínház volt eddig érintett, vidéken pedig a debreceni Csokonai Színházban és a székesfehérvári Vörösmartyban találtak covidost. A Budaörsi Latinovits Színházban 9 fertőzöttet találtak, így a színházat le is zárták.

Kiemelt kép: Kern András – Forrás: MTVA