Hiába érhetők el a különböző betanított gyári munkák gyakorlatilag az év egészében országszerte, a cégeket nehéz feladat elé állítja a toborzás az ilyen jellegű pozíciókra, ami jelentős mértékben a gyári munkával kapcsolatos tévhitekre vezethető vissza.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben tisztázzuk a betanított gyári munka fogalmát és jellegzetességeit. Továbbá rávilágítunk arra is, hogy milyen előnyökre és hátrányokra lehet számítani egy ilyen munkakörben. 

A betanított gyári munka jellemzői

A Miskolcállás https://miskolcallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka aloldalán is látható betanított munkák esetében olyan szakképzettséget nem igénylő állásokról beszélhetünk, amelyekhez kapcsolódó feladatok elvégzésére a munkáltató tanítja be a munkavállalót. 

Tehát a betöltésükhöz egyáltalán nem szükséges szakmai előképzettség, sem pedig korábbi munkatapasztalat, mivel a szükséges tudást a munkáltató fogja átadni a betanítási procedúrán keresztül. 

Hogy milyen feladatokról beszélünk pontosan?

Amennyiben egy operátori munkát szemeltünk ki magunknak, akkor a munkanapjainkat általában az összeszereléssel, a gépbeállítással, a dokumentáció elkészítésével és az ellenőrzéssel kapcsolatos tevékenységek teszik ki. 

Bár olykor előfordulhat az is, hogy a csomagolással is foglalkoznunk kell, de az esetek többségében a csomagolói munkakör önálló pozícióként jelenik meg. Hogy ez a kézi vagy a gépi csomagolás lebonyolítását takarja, az leginkább a cégnek a jellegétől függ. 

Természetesen a gyártósor mellett nem csupán ez a két munkakör jellemző. Ha kellően komolyan vesszük a dolgokat, akkor akár minőségellenőri vagy csoportvezetői pozícióba is előléptethetnek. Persze ezeknek az esetében már sokkal összetettebb és nagyobb felelősséggel járó feladatokról beszélünk.

Most, hogy ezeket a dolgokat tisztáztuk, a cikk befejezéseképpen összefoglaljuk, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak együtt a gyári betanított pozíciók. 

Kezdjük a pozitívumokkal!

A pozitívumok közül néhányat már meg is említettünk. Az egyik az, hogy a munkavállalók széles rétegének kínálnak elhelyezkedési lehetőséget. Tehát például olyanok számára is ideálisak lehetnek, akik már idejekorán a munkaerőpiacra való kilépésre kényszerültek, és esetleg csak általános iskolai végzettséggel rendelkeznek.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a nagyobb cégek különböző bónuszokkal, juttatásokkal és támogatásokkal is segítik a dolgozóikat, amelynek köszönhetően havonta igazán tisztes bért tehetnek zsebre. 

Mindennek két oldala van

Bár a fentebb leírt dolgok igazán ígéretesnek hangzanak, de mindezeket beárnyékolhatja például az, hogy a munkavállalóknak általában többműszakos munkarenddel (pl. 3 műszak) kell számolniuk. 

A monotonitást pedig még nem is említettük, hiszen mégiscsak ugyanazt a mozdulatsort kell napi 8-10-12 órán keresztül újra és újra megcsinálni, ami eléggé lehangoló tud lenni. 

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a miskolcallas.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.