Az Edda frontembere, a 69 éves Pataky Attila egy hónnappal ezelőtt átesett a koronavírus-fertőzésen. Kórházba került, majd felgyógyult. Most azt mondta a bőre alá égett a Covid és érezte, ahogy tűnik el a földi létből. Ma már jobban van, de nem teljes a felépülése.

Egy évig tarthat a felépülés

A bőröm alá égett a Covid! Legalább fél évig, de talán egy évig is eltarthat, mire teljesen felépülök belőle. Nincs benne rutinja senkinek – mondta a Blikknek a Budajenőn élő énekes.

Nincs oka a derűlátásra

“Még makacsul itt van bennem a koronavírus emléke meg az apró maradványai. A fizikum regenerálódik a legnehezebben, ezt mindennap tapasztalom, de a lelkem sem tud honnan elég erőt meríteni. Nincs sok okom a derűlátásra, mert rémisztő irányba tart a világ. Szerencsére még maradt bennem abból a rengeteg energiából, amit a kórházban fekve árasztottak felém. Azok a szeretetnyalábok segítettek talpra állni, ami a Kárpát-medencéből érkezett felém – tette hozzá a legendás rocker.

Sokat fogyott

Állítja nyolc kilót fogyott, hármat már visszahízott. Ez egy hosszabb futam lesz – vélte Pataky de azt is elmondta, énekhangja lassan újra a régi.

Nem vagyok jól

Szeptember közepén írtuk meg, hogy a Szent László kórházban ápolják Pataky Attilát, az Edda egyik másik tagja karanténban van, de a többiek is koronavírusra utaló tüneteket produkáltak. Akkor Pataky Attila azt mondta, hogy „Nagyon nem vagyok jól, persze hogy vannak fájdalmaim, de majd elmúlik ez.”

Nem volt jól

Pataky Attila részletesen mesélt arról hogyan kellett megküzdenie a koronavírussal. Azt mondta, hogy lehetőséget kapott arra, hogy fellépjen a garázskoncerten. Már előtte érezte, hogy nincs jól. Ezután jött a garázskoncert felvétele. Akkor még azt hitte, hogy akaratereje korlátlan.

„Először volt ilyen az életemben, hogy feladjam!” – Megszólalt a koronavírusból felgyógyult Pataky Attila, azt is elárulta, visszatért-e a hangja – videó | LikeNews

Mint ahogyan arról korábban a LikeNews is beszámolt a betegség nem csak fizikálisan, de lelkileg is meggyötörte az EDDA frontemberét, így nem csoda, hogy a legenda nem tudta visszatartani a könnyeit, amikor a mögötte álló időszakról mesélt a Retró Rádió reggeli műsorában néhány héttel ezelőtt. „Volt két napom, nem szégyellem, amikor ment el a világ.

Hirtelen összeomlott

A koncert után hirtelen összeomlott, szinte gondolkodni sem tudott. Órák alatt történt az egész: a háziorvosa azt mondta, Attila, nincs tovább, kórházba kell menni. Felesége, Orsi vitte be a László kórházba – írta a LikeNews.hu hírportál.

Mások jajgatását hallgatta

Kezdődő tüdőgyulladást okozott neki a vírus, kemény menet volt. Kemény, a falakon át hallgatod a többiek jajgatását, kapaszkodj meg, nézd a falat” – mondta elcsukló hangon a zenész.

Kínok és fájdalmak

Pataky Attila arról is beszélt, hogy a kínok és a fájdalmak között úgy érezte, hogy „valami húzzá át valahová”. Végül felesége volt az, aki „visszahúzta” erre a világra.

Rettegés

„Ahogy jött vissza a világ, azt éreztem, hogy akik ezt a covidot tervezték, vigyék vissza magukkal. Iszonyú félelem és rettegés lesz úrrá az emberen, ebben az állapotban, nem magamért, hanem az unokámért, a féltés, szorongás, az az összes fájdalmat űbereli” – mesélte sírva Pataky Attila.

Segített neki a felesége

Az Edda frontembere a koronavírus elleni harc során sokszor úgy érezte, hogy fel kell adnia a küzdelmet, ám a kórházban töltött ötödik napon hirtelen megváltozott minden: Attila kijött a depresszióból és javulni, gyógyulni kezdett. Sokat segített neki a felesége és a rajongók üzenetei.

Kiemelt kép: Pataky Attila