Karóval verte agyon egy falubelije a neves néprajzkutatónőt, a 61 éves B. Hajnát Sályon. Fiatal gyilkosa tette után elmenekült, de alig néhány órányi bujkálás után másnap elfogták a rendőrök.

Már napok óta házában rejtőzködhetett félelmében az a nyugdíjas néprajzkutató, akit 21 éves ismerőse ölt meg egy karóval a Borsod megyei Sályon.

Az asszony ugyanis jól ismerte későbbi gyilkosát. A férfi az ablakon mehetett be Hajnához, akit egy magával vitt karóval agyonvert. Azt egyelőre nem tudni, mi késztette a borzalmas tettére, és egyelőre az sem bizonyos, hogy rablógyilkosság történt, ugyanis Hajna, többek szerint,  nem volt jó anyagi helyzetben.

„Kevés vagyona volt, és abból is mindig adott másoknak. Azonban az biztos, hogy nem érte volna meg betörni hozzá, és ezt mindenki tudta itt, valószínűleg a gyilkosa is. Gondozó járt hozzá kisegíteni, az önkormányzat is segítette, ahogy tudta, szóval világos volt, hogy bár a tudása és a műveltsége hatalmas, nem veti fel a pénz” – mondta a Borsnak az asszony egyik ismerőse.

Kiderült, Hajna és Dániel korábbról ismerték egymást, a férfi már járt bent a néprajzkutató otthonában, ismerősök szerint a ház körüli munkákban segített párszor. Az utóbbi napokban azonban Hajna bezárkózott.

„Többen is panaszkodtak, hogy nem tudják őt elérni, nem válaszol. Akkor már egy ideje tartott attól, hogy be fognak hozzá törni, szóval nem kizárt, hogy ezért zárkózott be. Nyilván rémálmában sem gondolta volna, hogy olyas valaki tör az életére, akit jól ismer” –mondták a helybéliek.

T. Dániel, bár a gyilkosság után elmenekült, órákkal később településen elfogták, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amire majd a napokban kerülhet sor.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu