Január másodikán, csütörtökön egyik Decathlon áruház sem nyitott ki Magyarországon, technikai hiba miatt vannak zárva.

FRISSÍTÉS: Elhárították az informatikai problémát, így kinyitottak a Decathlon Magyarország áruházai csütörtökön kora délután – közölte a cég csütörtök délután.

Technikai hiba miatt átmenetileg egyik áruházunk sem tud kinyitni. Webshopunk továbbra is zavartalanul üzemel. Szíves türelmeteket kérjük a probléma elhárításáig! – olvasható a Decathlon Magyarország Facebook oldalán.

Az, hogy az áruházak mikor nyitnak ki, egyelőre nem lehet tudni, egy poszt alatti kommentben azt írják, jelenleg nincs információjuk erről. Azt ígérik, hogy szólnak, ha újabb információ áll rendelkezésre.

A hírportálunk által megkérdezett szakértő szerint az ilyen nagy, teljes vállalatot érintő leállások hátterében mindig valamilyen számítástechnikai ok áll.

Vírusos lehet a belső rendszerük, vagy valamilyen adatbevitel hibás adatláncot alakított ki, amely leállította a teljes magyarországi adfatfeldolgozást.

Az sincs kizárva, hogy nem a szoftverben történt a hiba, hanem az országos adatközpontjukban hibásodott meg egy panel. Ennek cseréje, újra beállítása időbe telik – mondta a szakértő.

Kiemelt kép: Decathlon Miskolc – Fotó: Decathlon.hu