Négy gyermeke gyászolja azt a tapolcai férfit, akinek autójára eset egy fa. A férfi azonnal meghalt.

Közel ötezer kilogrammot nyomott az a nyárfa, amely rádőlt egy autóra szerda délután a Veszprém megyei Nemesvitán. A LikeNews.hu itt és itt írt az esetről.

 A Fiat Puntóban utazó tapolcai családapának esélye sem volt a túlélésre a nyolcvanéves faóriással szemben. A kocsiból szinte semmi nem maradt, a felismerhetetlenségig összeroncsolódott a fa súlya alatt.

A Blikk információi szerint a szerencsétlenül járt 54 éves férfi éppen hazafelé igyekezett, amikor az autójára rádőlt a fa. Sz. Csabát szinte egész Tapolca gyászolja, a négygyermekes családapát nagyon sokan ismerték a településen.

Nemesvitán is mindenkit megdöbbentett a tragédia, eddig senki nem gondolta, hogy veszélyesek a településen lévő fák. „Itt élek születésem óta, de eddig soha nem jutott eszembe, hogy veszélyesek lehetnek ezek a fák. Bár nemrégiben vízelvezető árkot ástak pont ott, ahol a gyilkos fa is állt. Lehet, hogy megsértették a gyökerét” – mondta egy helybéli férfi.

Tény, hogy olyan erős szél, amilyen szerdán volt felénk, jó, ha egy évtizedben egyszer van. Megdöbbentett, hogy a kocsit szinte kettétörte a kidőlt fa. A tűzoltók órákig dolgoztak” – tette hozzá.

„A térségben a baleset idején olyan erősségű, közel 100-120 km/órás,szél volt, amely az egészséges és ép fát is ki tudta dönteni. Társaságunk a jogszabályi előírások szerint folyamatosan ellenőrzi a közúthálózat mellett lévő fák állapotát” – reagált a Blikk megkeresésére Magyar Közút Nonprofit Zrt.

„Nem igazán fogtam fel, hogy Csaba nincs többé. Tudni kell, hogy ők a feleségével, Marikával és a gyerekekkel igazi mintacsaládnak számítanak Tapolcán. Példamutatóan éltek, jó volt nézni, ahogy egymást szerették. A gyerekekért mindent megtettek, sikeres is lett mindegyik. Szegény Csaba annyira büszke volt, hogy az egyik fia az egyetem elvégzése után a Nemzeti Színházban kapott munkát” – sírta el magát a család egyik ismerőse.

„Egy vallásos családról van szó, és csak abban bízok, hogy a hit segít a gyászolóknak túlélni ezt a nagyon nehéz időszakot. Nem is tudom elképzelni, hogy Marika mit él át, szegény nem sokkal a férje előtt az édesanyját is elveszítette. Még őt sem temették el, és most újabb búcsúra kell a családnak felkészülnie.” Az áldozat felesége, Mária a közösségi oldalán egy szívbemarkoló Kosztolányi Dezső-verssel búcsúzott imádott férjétől.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: deltahírek.hu/Ács Krisztián