Pár nap alatt halt bele a koronavírusba egy 47 éves brit férfi. Annyira nem voltak jellegzetes tünetei, hogy orvoshoz sem ment.

Rendkívül gyorsan zajlott le a betegség egy brit férfinél, aki kora és egészségügyi állapota alapján nem tartozott a leginkább veszélyeztetettek közt, mégis négy nap alatt belehalt a koronavírusba – írja a Daily Mail.

Tim Galley azután szigetelte el magát a barátnőjétől, amikor múlt szombaton betegnek kezdte érezni magát. Először azt hitte, hogy semmiség, csupán a torka kapart kicsit. A 47 éves walesi bankár vasárnapra belázasodott, így hétfőn inkább nem ment be dolgozni. A barátnő, Donna Cuthbert telefonos kapcsolatban volt vele, a férfi nem akarta, hogy meglátogassa, nehogy esetleg elkapjon tőle valamit.

A nő arra kérte Timet, hogy hívjon mentőt és menjen be a kórházba, ám a férfi annyit mondott, hogy jól van, mindez semmiség, ráadásul szinte biztos, hogy nem látnák el, mert nincsen más egészségügyi problémája, és biztosan elfoglaltak az orvosok.

Hétfő éjjel beszéltek utoljára, amikor a nő kifejezte aggodalmát, hogy lehet hetekig nem láthatják egymást a karantén miatt. A férfi utolsó válasza ez volt:”ne butáskodj, persze hogy fogjuk még egymást látni!”

Kedd reggel a nő pánikba esett, amiért Tim nem válaszol a hívásaira. Megkérte a szomszédokat, hogy nézzenek rá. A szomszédok saját ágyában találták meg az akkor már halott férfit wrexhami lakásában. Holttestéért védőruhában érkeztek meg a mentősök, később be is bizonyosodott, hogy a férfi koronavírussal fertőződött.

„Nem bírom elviselni a tudatot, hogy teljesen egyedül halt meg” – mondta el a lapnak a barátnője.

A 46 éves nő rámutatott arra is, hogy barátjának semmilyen krónikus egészségügyi problémája nem volt, ráadásul az összes javasolt megelőző intézkedést betartotta, mégis elkapta a kórt. Ezért arra kér mindenkit, hogy vegyék komolyan a járványt, és barátja esetével nyomatékosítja, hogy nem csak az idősek és a betegek vannak veszélyben.

Kiemelt kép: illusztráció