Kórházban ápolják Pikó Andrást. Józsefváros polgármestere néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy elkapta a koronavírust és már az elején tünetei voltak.

Elkapta a koronavírust

BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy elkapta a koronavírust Pikó András. A polgármester néhány nappal ezelőtt Facebook oldalán közölte a hírt.

Tüdőgyulladásra utaló jelei voltak

Pikó András azt írta, október 23-án délután jelentkeztek nála a tüdőgyulladásra utaló tünetek: száraz köhögés, enyhe láz és néha az elviselhetetlenségig fokozódó izomfájdalom. Kedden aztán kiderült, hogy nincs tüdőgyulladása.

Eddig otthonában gyógyult

A politikus , akinek saját bevallása szerint a „súlyosabb lefolyású koronafertőzés jutott” – eddig otthonában lábadozott, azonban legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint mostanra kórházba került.

A Szent Lászlóban kezelik

„Az elmúlt napok kimerítettek, pedig otthon, a szeretteim ápoltak, a legnagyobb gondossággal. Ezt most egy időre felváltja a Szt. László Kórház elhivatott orvosainak és szakdolgozóinak ápolása. Köszönöm nekik, amit értünk tesznek. Rengeteg jó kívánságot, biztatást kaptam az elmúlt napokban. Köszönöm mindenkinek!” – írja legfrissebb posztjában Pikó András.

Csepel polgármestere is beteg

Kórházban kezelik Csepel polgármesterét is.  Borbély Lénárd a múlt héten jelentette be, hogy elkapta a koronavírust. Tünetei azóta súlyosabbak lettek, jelenleg oxigént kap, immunrendszere összeomlott és kétoldali tüdőgyulladása van.

Nem tudta elkerülni a fertőzést

 „Sajnos engem is elért a koronavírus. Igazoltan pozitív lett a tesztem és tüneteim is vannak” – írta szerdán Csepel polgármestere Facebook-oldalán, amelyről a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt. A fideszes Borbély Lénárd  bejegyzésében kiemelte, hogy amit tudott, megtett, hogy megelőzze a fertőzést, de így sem sikerült elkerülnie a vírust. 

A kórházból posztolt újra

Hétfő reggel újra a Facebook oldalán számolt be állapotáról.  „Sajnos a koronavírus megbetegedés óta az állapotom nem javult, csak napról napra rosszabb lett. És ez is elég változó módon. Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem”.

Kétoldali tüdőgyulladása van

Borbély Lénárd így folytatja bejegyzését: „Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább. Szombat este óta szteroidos gyógyszert, antibiotikumot és egy további gyógyszeres kezelést kapok. A nővérek nagyon kedvesek és az orvosok is. Köszönöm nekik!”

Több polgármester is beteg lett

Az utóbbi hetekben több polgármester is elkapta a koronavírust. Köztük Kőbánya, Dunakeszi és Pilisvörösvár első ember is.

Kiemelt kép: Pikó András