Megszólalt az a férfi, aki súlyosan bántalmazta Orosz Bernadettet. A nő a tavaly novemberben a Facebookon tette közé történetét. A volt alezredes másképp látja a dolgokat.  

Orosz egy Facebook-bejegyzésben hozta nyilvánosságra történetét még tavaly novemberben, ebben arról számolt be,  hogy barátja brutálisan megverte, eltörte az orrát, a fejét és testét szétzúzta ököllel, és fojtogatta is. A nő elmondása szerint nem először bántalmazta a férfi, akit már megpróbált elhagyni.

A LikeNews.hu cikkeit Orosz Bernadett történetéről ide kattintva tudod elérni.

„Nem ittam sokat, ezt a véralkohol-vizsgálat is alátámasztja, így nem is értem, miért nem emlékszem semmire. Egy filmszakadás után már csak az van meg, hogy a rendőrök támogatnak és kérdezik, mi történt” – ezt mondta a Borsnak adott exkluzív interjúban K. István.

„A mai napig nem tisztázott számomra, hogy mi is történt valójában. Egy filmszakadás után már csak az van meg, hogy a rendőrök támogatnak és kérdezik, mi történt.”– mondta az interjúban a férfi.

K. István, aki az arcát nem vállalva szólalt meg először a nyilvánosság előtt az eset napvilágra kerülése óta, azt is mondta, hogy neki november 11-én küldték át a sajtóban is megjelent képeket, amiket látva összeszorult a szíve, és elsírta magát. „Nem akartam elhinni, hogy ezt én okoztam. Ha így van, azt nagyon sajnálom, és természetesen vállalom érte a felelősséget”.

A férfi ugyanakkor arról is beszámolt, hogy az eljárás során készített orvosi szakvéleményből szerencsére egyértelműen kiderült, hogy szó sincs arról, hogy Bernadett életére törtem volna, és kiderült az is, hogy a sérülései nem minősülnek olyan súlyosnak, mint amilyennek a nyilvánosságra hozott képeken tűnnek. Máig sem érti, hogy miért állította a nő, hogy az életére tört, és hogy a sérülései életveszélyesek, illetve azt, hogy rettegnie kell tőle.

K. arról is beszélt,  hogy Orosz arra hivatkozva akarja börtönbe záratni, hogy éles fegyvereket tárolt otthon, de a férfi szerint azt a nő is tudja, hogy azok csak K. fiának szabályosan tartott légfegyverei voltak. „Azt gondolom, hogy nem helyes az, amit Bernadett a sajtóban csinált. A rendőrség azonnal intézkedett az ügyben, ő pedig miattam semmilyen veszélyben nem volt. Nem kell félnie, biztosan nem megyek a közelébe” – mondta a férfi, aki szerint szükségtelen volt, hogy Orosz K. nevét és foglalkozását közzétegye, „mert az emberek félinformációk alapján igen súlyos cselekedetekre ragadtatták magukat velem és a családommal szemben”.

„A 16 éves gimnazista fiamnak például az atrocitások miatt kellett kollégiumba mennie. Emellett sokan elfordultak tőlem, és rengetegen fenyegetnek.”– állította a nyugalmazott alezredes.

K. megosztotta azt is, hogy „a benyújtott személyiségi jogi per szimbolikus jelentőségű”, és hogy „Bernadett pontosan ezt az összeget követelte tőlem”. A férfi hozzátette, hogy „ennek az ügynek a lezárásának nem a sajtón keresztül üzengetés és az emberek hergelése a megoldása”.

Az ügyben büntetőeljárás folyik, a Pásztói Rendőrkapitányság kezdeményezte az ügyészségen a férfinak a távoltartását, a Honvédelmi Minisztérium pedig azt közölte,  hogy a férfinak, aki tartalékos katona volt, soron kívül megszüntették a szolgálati viszonyát.

Kiemelt kép: Orosz Bernadett – Forrás: TV2