Csákánnyal esett neki férjének egy 57 éves somogy megyei asszony, mert élettársa kritizálta a nő töltött káposztáját. Eljárást indítottak a nő ellen.

 Az asszony 2019 karácsonyán töltött káposztát főzött ebédre, azonban élettársa kritizálni kezdte a főztjét, mert szerinte az nem volt eléggé csípős. Ezen összevitatkoztak, melynek során az asszony dühében felvette a kályha mellett lévő csákányt, majd azzal a fejének hátsó részén megütötte a sértettet. Az eset Kaposvár környékén történt.

A közepes erejű ütéstől a sértettnek vérző sérülése keletkezett, amitől mindketten megijedtek, ezért a rendőrséget és a mentőket is kihívták. Az orvos megállapította, hogy a a férfinak ugyan csak könnyű sérülése keletkezett, azonban a nő által használt eszköz és a támadott testtájék miatt megvolt a lehetősége annak, hogy a családfőnek súlyosabb sérülése keletkezzen.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő és azt megbánó asszonnyal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátásra tett indítványt.

Kiemelt kép: illusztráció