Színészként már nem lép színpadra Eszenyi Enikő, így mások veszik át szerepeit a Vígszínházban. Viszont az általa rendezett darabokat a következő évadban is műsorra tűzi Rudolf Péter.

„Két ember távozott, de ők még az igazgatóváltás előtti szituációban, és onnantól kezdve mindenki itt van. Azt gondoltam, hogy ez így egészséges, ismerjük meg egymást, és ez lehetőséget ad arra, hogy ki-ki eldöntse, hogy milyen életérzés ebben az új helyzetben együtt színházat csinálni” – mondta az InfoRádiónak Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója, aki július 1-jén vette át a teátrum irányítását Eszenyi Enikőtől.

Az új direktor emiatt sok új embert nem szerződtetett. Első lépésként a hat, már a színházban dolgozó egyetemista kapott szerződést, emellett vannak visszatérők is: Elekes Péter, Méhes László és Seres Zoltán, valamint Brasch Bence szerződik még a Vígszínházba.

„Ez nagyon fontos évad lesz, mert most alakul ki a jövő, és az, hogyan épül majd fel ez a társulat” – mondta Rudolf Péter. Hálás azoknak, akik sokat dolgoztak azon, hogy az átadás-átvétel professzionálisan, magától értetődően és elegánsan menjen végbe. Még nem is zárult le a folyama, hivatalosan csak július elsejével vette át a színház irányítását, de már az elmúlt három hétben is ott dolgozott, csak nem teljes jogkörrel.

„Enikő most saját kérésre felfüggeszti a színészi tevékenységét, nem akar játszani. Viszont azokkal az előadásokkal kapcsolatos összes munkát elvégzi, amelyeket ő rendezett. Együtt beszéljük meg az esetleges szerepátvételeket, végigcsinálja a szokásos felújító próbákat” – mondta Rudolf Péter az elődjéről. Hozzátette: így állapodtak meg, ez volt Eszenyi kérése, amit maximálisan tiszteletben tart. Emellett örül, hogy az Eszenyi által rendezett előadásokat a rendezőnő tartja majd karban.

Botrányos igazgatóváltás a Vígszínházban

Idén márciusban derült ki, hogy Eszenyi Enikőt nem támogatja a társulata abban, hogy továbbra is ő vezesse a Vígszínházat. Több színész is ellene fordult, azt mondták, Eszenyi erőszakos és agresszív, több művész korábban miatta hagyta el a színházat. A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit a botrányos igazgatóváltásról ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Eszenyi Enikő – Forrás: RTL klub