Lagzi Lajcsi egy héttel a temetése után újra trombitált Gesztesi Károly sírjánál. A zenész nem tudja elengedni barátját.

A budakalászi temetőben trombitaszóval emlékezett január 4-én elhunyt barátjára, Gesztesi Károlyra.

„Ezt a dalt még el akartam neki játszani. Kikívánkozott belőlem, ki kellett fújnom magamból a fájdalmamat” – mondta Galambos Lajos.  A zenész a múlt csütörtöki temetésen az Il Silenzio című dalt játszotta el.

„Még sosem zenéltem olyan nehéz szívvel, de most másról volt szó. Nemrégiben történt, hogy éjjel 11-kor felhívott és megkért, menjek át hozzá Várgesztesre. A feleségem csodálkozott, de megértő volt, és annak az estének az emléke örökre bennem maradt. Karcsinak lelki problémája volt, amiről nem fogok beszélni, megőrzöm a barátom titkait, de azon az éjszakán ezt a Mi muzsikus lelkek című dalt is elénekelte, méghozzá olyan átéléssel, ami nagyon meghatott”– fűzte hozzá, és felidézte a Csókos asszony című operett betétdalának részletét.

A Blikk videót is készített Lajcsi búcsújáról, ezt itt nézheted meg.

A mulatóssztárt 40 éves barátság fűzte Gesztesi Károlyhoz, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában haverkodtak össze.

„Rokonlelkek vagyunk… voltunk. Istenem, de nehéz róla múlt időben beszélni. Ugrattam, hogy fagottosként nem tudja megfújni a trombitát, de ezen is játszott, méghozzá meglepően jól. Ezért is fájt annyira, hogy a temetésén ezzel a hangszerrel fújtam neki. Most picit könnyebb a lelkem, jobb így itt lenni, közvetlenebb, de elengedni még mindig nem tudom… És sosem fogom” – mondta Lajcsi. Gesztesi Károly úgy tervezte, hogy budakalászi háza teraszáról látható idősek otthonában tölti majd nyugdíjas éveit. Most a temetőben nyugszik, amely szintén látszik egykori lakhelyének teraszáról.

Gesztesi Károly haláláról a LikeNews.hu cikkeit itt érheted el.

Kiemelt kép: Lagzi Lajcsi és Gesztesi Károly – Forrás: TV2