Nem volt alapbetegsége annak a 41 éves férfinak, aki a koronavírus egyik áldozata. Felesége szerint 5 hete került be a kórházba, előtte a tatabányai kórházban volt beteghordozó.

Közel húsz éve dolgozott a tatabányai kórházban a 41 éves férfi, aki az egészségügyi dolgozók közül a koronavírus első ismert halálos áldozata. Beteghordóként sok beteggel találkozott, és az egész kórházat bejárta nap mint nap – mondta a felesége az RTL Klub-nak.

Március közepén gyengeségre panaszkodott, enyhe megfázásos tünetei lettek – emlékezik vissza a férfi felesége, akit nagyon megviseltek a történtek, ezért nem akart kamera elé állni, de azt elmondta, hogy férje öt hete került kórházba, akkor látták utoljára.

Az özvegy egyébként szintén a tatabányai kórházban dolgozik, tíz éve voltak házasok, egy kislányt neveltek.

A feleség azt mondta, hogy a férjének nem volt alapbetegsége, csak a kezelése közben, a kórházban kapta el a fertőzéseket.

Szombaton Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs szombati tájékoztatóján csak annyit mondott  a 41 éves elhunytról, hogy „alapvetően bélgyulladásos megbetegedésben, egy baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, erre könnyen rárakódott az új koronavírus-fertőzés”. Azt nem említette, hogy az áldozat egészségügyi dolgozó volt.

A hivatalos kormányzati oldalon, ahogy gyakorlatilag minden esetben, a 256. elhunyt mellett is ott szerepelnek az „alapbetegségei”: súlyos bakteriális fertőzés, vérmérgezés, bélgyulladás.

Nagyon sok a fertőzött dolgozó a tatabányai kórházban

A LikeNews.hu ebben a cikkében írt arról, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház 21 dolgozója fertőződött meg, 61-en pedig fertőzésgyanúval vannak otthon karanténban. Az intézmény igazgatója pénteken azt mondta, a kieső munkaerő ellenére is el tudják még látni a feladataikat. A betegek közül is többen megfertőződtek, kilenc páciensnél mutatták ki a vírust.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly