Az organikus modern stílus nem könnyen meghatározható irányzat. Vannak azonban olyan jellegzetességei, amelyek azért támpontot jelentenek a felismeréséhez. A stílus fontos törekvése, hogy az otthonhoz fűződő viszonyt helyezi a középpontba, törekszik a harmónia, a letisztultság és a természetes, megnyugtató környezet érzetének a felerősítésére. Alapja a skandináv minimalizmus, de a japandi irányzatra is erősen hajaz. Nem csoda, hiszen a japán minimalista bútorok is nagy hatással voltak rá.

A modern minimalizmus és a természet találkozása

Ha szeretnéd otthonod organikus modern stílusban berendezni, mindenképp tégy egy látogatást a DODO távol-keleti stílus kollekciójának oldalain.

Az organikus építészeti stílus a XX. század elején született meg. Akkoriban az építészek fő törekvése a természet és az épület közötti tökéletesen harmonikus kapcsolat megteremtése volt. Ez kiterjedt a formákra és az építőanyagokra is, amelyek alapvetően természetesek az ilyen épületek esetében. A század közepére tehető megtorpanás után a napjainkban ismét kiteljesedő organikus modern stílus a fenntarthatóságra fókuszál. Azt mondhatjuk, hogy lényegében a fogyasztói társadalom tömegtermelésének ellenreakciója. Pont emiatt jósolnak neki sokan ígéretes jövőt, s ezért terjed rohamosan sok eleme a belsőépítészetben is az otthonok megálmodásakor és átalakításakor is.

A modern vonalak, tárgyak és a természetes jegyek egyensúlya

Kevés bútorral és minimális dekorelemmel operál ez a stílus, a helyiségek szellősek, mindenfajta zsúfoltság a hangulat ellen hatna. Előszeretettel alkalmazzák az így berendezett terekben a természetben fellelhető és a természet által inspirált textúrákat és formákat nagyon változatos módon, ezzel pedig létrehozható az egyensúly a modern vonalak, tárgyak és a nyers, földi, természetes jegyek között. Nagyon meleg, nyugtató, de egyben neutrális terek képezhetők így, amelyekben azonban a funkcionalitás és a szofisztikált megjelenés is érvényesülhet. 

Minden megnyugtató és időtlen

Az organikus modern trendnek megfelelő helyiségek emlékeztetnek a “mindfullness” és a “wellbeing” által hirdetett “lelassítás” fontosságára. Keress olyan formavilágú darabokat, amelyek a természetre emlékeztetnek, és mindenképp csak visszafogott, tompa színekben gondolkodj! A tiszta vonalakkal és a lekerekített formákkal nem hibázhatsz. Keresd az egyensúlyt a puha, légies, sima és az érdes, durvább anyagok rétegzése között. A nyugodt enteriőrbe egy igazán szép, antik darab remekül beleillik. A fények lágy csábítása fontos, legyen sok természetes belőle, a mesterséges pedig mindenképp meleg fényű.

Az organikus modern stílussal egy csepp kinti világot tudsz a beltérbe csempészni. Használj hozzá rusztikus kiegészítőket, minőségi, íves bútorokat és tompa színeket, és ezzel hű maradsz a stílus írott és íratlan szabályaihoz.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.