Karácsony előtt szakított barátnőjével, majd vérnyomáscsökkentőket vett be, magához vett 1 üveg whiskey-t és kerékpárral távozott otthonról a kétgyermekes apa. Holttestét nemrég helyi vadászok találták meg, Balázs Richárdot egy 4 és egy 2 éves gyermek gyászolja.

Eltűnt Balázs Richárd

Balázs Richárdról december 25-e óta nem tudott semmit a családja. A Jász- Nagykun-Szolnok megyében élő jászszentandrási férfi karácsony napján a kora délutáni órákban kerékpárral távozott otthonából ismeretlen helyre – írta a Kekvillogo.hu.

Begyógyszerezte magát

A férfi felesége, Nikoletta akkor azt mondta, hogy Richárd begyógyszerezte magát, és egy üveg whiskyt is magához vett, így távozott otthonról.

Öngyilkossággal fenyegetőzött

„Fél éve külön vagyunk, neki már volt egy másik barátnője, akivel most összeveszett. Begyógyszerezte magát, nyugtatókat és vérnyomáscsökkentőket vett be, magához vett egy whiskyt és egy kést, és azt mondta, hogy a jászszentandrási erdőben holtan megtaláljuk”- mondta felesége a férfi eltűnése után a Borsnak.

Két gyermeke várja haza

A férfit eltűnése után két gyermeke várta haza, a nagyobbik négyéves, a kisebbnek az ünnepek alatt volt a második születésnapja – írja a BudapestKörnyéke.

Kutyákkal keresték

Karácsony másnapján rendőri segítséggel helyi és környékbeli önkéntesekből, polgárőrökből álló csoport kutatást szervezett, melyhez a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány Mentőkutyás Szolgálata is csatlakozott. Hiába keresték azonban nagy erőkkel az eltűnt férfit, nem vezetett eredményre, csak a kerékpárját találták meg.

Holtan találták a férfit

A szoljon.hu most azt írja, a többgyerekes apuka öngyilkos lett, és felakasztotta magát egy mocsaras területen. Holttestére a helyi vadászok találtak rá.

Vizsgálják a halálesetet

Bálint Ferenc Levente, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Búcsúlevelet hagyott Rafael Margit

A szintén jászsági Rafael Margitot a családja december 9-én látta utoljára. Akkor reggel a lánya találta meg azt a búcsúlevelet, amit az évek óta depresszióval küzdő, gyógyszeres kezelés alatt álló Margit hagyott hátra.

Kerékpárral ment el otthonról

Az asszony, Balázs Richárdhoz hasonlóan, kerékpárral távozott otthonából, a férje még aznap látta a jászberényi könyvtár előtt kerékpározni.

Felhívta férjét telefonon

„Eltűnt rokonunk felhívta a férjét, hogy elbúcsúzzon tőle, öngyilkossági szándékkal ment el otthonról. Az esetről kétségbeesetten értesítettek engem is. Hiába hívtuk Margitot, nem vette fel a telefont. Az eltűnést bejelentettük a rendőrségen. Nagy erőkkel keressük. Ez a nehéz helyzet lelkileg, szellemileg megviseli a családot, de nem adjuk fel” – mondta Margit eltűnése után az egyik rokon szoljon.hu-nak.

Kutyákkal keresték

Rafael Margit kutyás kutatómentők keresték, a rendőrség is eltűnt személyként körözést adott ki. Mivel kerékpárral távozott otthonról, a keresőkutyák elveszítették a szagmintát, ezért felfüggesztették a kutatást.

Megtalálták a holttestét

A 49 éves asszony holttestét szilveszter előtt találták meg Jászberény külterületén. Önkezével vetett véget életének. A rendőrség bűncselekményre utaló körülményt nem állapított meg, ezért közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Rafael Margit után kutatnak a mentőegységek – Forrás:  olvasói fotó szoljon.hu