Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom Magyarországon. Orbán Viktor a közösségi-oldalán egy látványos videóban köszönte meg, hogy betartjuk a szabályokat. Úgy tűnik a Facebook már mindent visz a miniszterelnöknél. Itt kommunikál mindent, más médiafelületeken csak háttérről és ideológiáról beszél. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Üres Lánchíd

Óriási a forgalom a Lánchídon, a gyorsított felvételen pedig még nagyobb a nyüzsgés a teljes felújításra szoruló hídon. Aztán egyszer csak kiürül a Lánchíd, nem megy át rajta egy autó sem.

Megfordul a főszereplő

A videó dramaturgiai pillanatában megjelenik Orbán Viktor, aki a Karmelita kolostor erkélyéről figyeli a hidat, majd a kamera felé fordul és mosolyogva közli, köszöni, hogy betartjuk a szabályokat.

Nyomul a miniszterelnök

Orbán Viktor erőteljesen nyomul a Facebookon sok százezer követővel jelentős az elérése. Egy Facebookra kitett videóját többen látják, mint a százmilliárdokért működtetett közszolgálati tévét, vagy éppen a TV2 vezető műsorát.

Facebook-politizálás

A Facebook politizálás fontos eleme az érzelmekre hatás, látványos rövid videókkal. A miniszterelnök kommunikációs csapatában jól tudják ezt, emiatt készül sok alig egy perces videó a miniszterelnök tevékenységéről.

Magánember, politikus, riporter

A videókban láthatjuk magánemberként, hajbalban kelő mindenre elszánt politikusként, de még riporterként is, ahol egy raktár mélyén kérdez.

Riporter-miniszterelnök

Legutóbb a Kínából érkezett koronavírus-gyógyszereket nézte meg. Akkor Szlávik doktor magyarázta el a miniszterelnökön keresztül mindenkinek, hogy mennyi gyógyszert kell adni egy betegnek.

A tévék is a Facebook után kullognak

Orbán Viktor számára olyan fontos a Facebook, hogy jóideje minden bejelentését itt teszi. Az országos tévécsatornák is innét kénytelenek átvenni a híreket.

Szavazók százezrei

A miniszterelnök stábjánál a Facebook fontossága láthatóan megelőzte a tévéket, rádiókat. Egy poszt és máris szavazópolgárok százezreinek a mobilján van az üzenet.

Változnak az idők

Legutóbb azt láthattuk, hogy a korlátozásokat is a Facebookon jelentette be Orbán Viktor, majd magyarázó interjút adott az M1-en, később pedig a TV2-őn. A fideszes HírTV láthatóan már nincs is a miniszterelnök térképén. Változnak az idők. 

Kiemelt kép: Orbán Viktor