Óriási balesettel indult a Forma 1 bahreini futama. Romain Grosjean, francia pilóta közvetlenül a rajt után ütközött szalagkorlátnak, az autója pillanatok alatt lángba borult, a kocsi ketté is szakadt.

Sokkoló pillanatok

Brutálisan ijesztő pillanatokkal kezdődött a Formula–1-es Bahreini Nagydíj: a Haas pilótája, Romain Grosjean hatalmas ütközés következtében esett ki a versenyből az első körben. Az autó kettétört, kigyulladt és lyukat ütött a szalagkorláton. A francia pilóta csodával határos módon szállt ki az autóból, bár a lábát fájlalta, de elsőre úgy tűnt, hogy sértetlenül úszta meg a horrorbalesetet.

Így történt a baleset

Romain Grosjean a hármas kanyar kijáratánál vesztette el az irányítást a Haas fölött, ezután a falnak csapódott, az autója pedig szó szerint kettészakadt és lángra kapott. A francia versenyző csodával határos módon túlélte a balesetet, sőt, saját lábán hagyta el égő autóját. 

Égési sérüléseket szenvedett

A Haas jelentése szerint kisebb égési sérüléseket szenvedett a francia pilóta a kezén és a bokáján, de a helyzethez képest jól van, írja az istálló a Twitteren. Egyébként nem kizárt, hogy a glóriának nevezett, a pilóták fejét védő szerkezet mentette meg Grosjean életét.

null

Photo of the Day, Romain Grosjean is not my favourite driver, but i am so happy he’s alive! #BahrainGP #F1 pic.twitter.com/6RyqAXFth8

Leállították a futamot

A futamot piros zászlóval szüneteltették, a versenyzők a bokszutcába hajtottak be a baleset után. A versenytársak ezt követően aggodalommal nézték vissza a horrorirsztikus felvételeket, ám amikor Grosjean a saját lábán szállt ki az amúgy totálkárosra tört autóból, akkor mindenki megnyugodott. Kisebb égési sérülések vannak a karján és a bokáján. Grojeant és a többi pilótát lelkileg nagyon megviselte a baleset. A BBC beszámolója szerint Hamilton, aki csak a közvetítés ismétléséből látta a korlátnak csapódást, hosszú percekig bámult maga elé.

A kettészakadt autó

null

that Grosjean crash looked horrific, but he was able to jump over the barrier and away from the car that got split in half. It’s a miracle he’s walked away from that 😱 pic.twitter.com/cWZU4SmjQ9

Videón a horrorbaleset

Lauda balesetét idézte a pillanat

Grosjean autója kettétört, miután a szalagkorlátnak csapódott. Kifolyt a benzin és azonnal lángra kapott. Niki Lauda balesetét idézte az F1 rajtja. 

Itt van Niki Lauda balesete a Nurburgringen

44 esztendővel ezelőtt szenvedett súlyos égési sérüléseket Niki Lauda, aki azonban pár héttel később a csodával határos módon visszatért, és folytatta a harcot a világbajnoki címért.

A mai futam ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE ITT!

Kiemelt kép: Forma1, YouTube videó részlet