Kevesebb mint egy hét alatt összegyűlt a pénz annak a háromgyerekes anyukának a temetésére, akit a Róbert Károly körúton gázoltak el nemrég. A férje a gázolótól kért segítséget a Facebookon.

A 42 éves asszony február 6-a éjjelén a budapesti Róbert Károly körúton piros lámpánál próbált meg átjutni a zebrán, amikor elütötte egy autó. Az elgázolt nő a rendőrség szerint valószínűleg evett, ezért nem vette észre az érkező autót és a jelzőlámpát. A balesetet követően azonnal meghalt.

A több mint fél millió forintba kerülő a temetésre a gyászoló férj gyermekei ellátása miatt nem tud spórolni, így nem képtelen lenne előkeríteni a neje eltemetéséhez szükséges összeget. Többek között emiatt is a mai napig várja a gázoló jelentkezését, aki eddig nem nyitott a család irányába.

Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

„Nem hiszem el, hogy nincs valakiben annyi emberség, hogy ha valaki halálához hozzájárul, az nem kelt benne egy kis bűntudatot. Nem tanúsít emberséget azzal, hogy odaáll annak a családjához, és azt mondja nekik, hogy sajnálom vagy bocsánat, részvétem, miben segíthetek” – nyilatkozta a Tények stábjának a feldúlt édesapa, aki a közösségi oldalán korábban jelezte, hogy jelenlegi érzései ellenére törekszik a megbocsátására.

„Egy ilyen sajnálatos dolog bárkivel megeshet… ma a feleségem, a gyermekeim anyja, holnap lehet, hogy én, de az is lehet, hogy te! Gondolom, neki sem lehet könnyű” – írta bejegyzésében a férfi.

Ha végül nem is a gázolótól, de összegyűlt a pénz, így a család eltemetheti a balesetben elhunyt asszonyt.

„Nagyon hálás vagyok az összegyűlt pénzért, leginkább az adományozó embereknek. A Facebookon több mint a fele összejött, azt követően pedig Veszprémből keresett fel három úriember.”

A családanyát kedden temetik.

A Tények teljes riportját itt tudod megnézni.

Kiemelt kép: TV2