A babonákról és a vajákos dolgokról tudjuk, hogy nem működnek, de azért mindig ott motoszkál bennünk, hogy hátha talán mégis. Ha csak egy pici esély is van rá, miért ne próbáljuk ki, pláne, ha már évszázadok óta hisznek bennünk. A legendás Ákos mágus összeállította azokat a szilveszteri pénzcsináló babonákat, amelyekben a legtöbb ismerőse hisz, sőt meg vannak arról győződve, hogy azok valóban működnek. Talán érdemes kipróbálni ezeket.

A legfontosabb szilveszteri pénzcsináló babona a lencse és a borsó. A szemes terményekről régóta azt tartják, hogy nem csak a fogyasztásuk, de a puszta jelenlétük is bevonzza a pénzt a házba. Aki csak teheti egyen finom füstölt disznóhúsos lencsefőzeléket, azonnal az éjféli pezsgőzés után.

Ákos mágus a portálunknak elmondta, hogy a legújabb városi legenda szerint a pezsgőzés minősége a kulcskérdés és alapvetően meghatározza a következő esztendő pénzügyi bevételeit. Minél drágább pezsgővel durrantunk éjfélkor, annál gazdagabb lesz a következő esztendő. Sokan befektetésként tekintenek a szilveszteri pezsgőre és félretesznek azért, hogy egy 10 ezer forintnál drágább pezsgővel durrantsanak éjfélkor. Az elmondások szerint a 10-20 ezer forint közötti pezsgők már biztosítják a következő év busás bevételeit.

A malachús fogyasztása is kulcskérdés. A szilveszteri malackáról ugyanis azt tartják, hogy kitúrja a szerencsénket, a szárnyasok viszont elkaparják, ezért szilveszterkor és január 1-én kerülni kell a csirke és más szárnyasok fogyasztását. A malacka tehát szerencsét hoz, a szerencse pedig gyakran pénzzel jár együtt.

Sokan újév napján nem hajlandók semmit sem kivinni a házból, még a szemetet sem, mert abban hisznek, ha valamit kivisznek az épületből, sok kiadásuk lesz a következő esztendőben.

Az ötödik tanács, amit érdemes megfontolni, hogy szintén nagyon egyszerű és állítólag működik. Egy gránátalmát kell a konyhába vagy az ünnepi asztalra elhelyezni. Az alma a termékenység szimbóluma, a gránátalma a sok-sok magjával pedig még a hagyományos gyümölcsök erején is túltesz, mert pénzt, gyermekáldást, szerencsét és boldogságot hoz a házban élőkre.

A szilveszteri babonák sora persze végtelen, de a legjobb, ha mindenki megtapasztalja melyik vaják jön be neki leginkább. Az életútsegítő Ákos mágus szerint mostanában a drága pezsgő, lencse és a malachús fogyasztása a legnépszerűbb, hiszen ezek kényelmesek, finomak, trendik és aki idén megteheti, hogy drága pezsgővel koccintson szilveszterkor, valószínűleg jövőre is így tesz majd.

Kiemelt kép: illusztráció