Praktikák, fortélyok és módszerek a kellemetlen részegség ellen. Róluk lesz szó ebben a bejegyzésben. Megmutatjuk, milyen megoldásokkal tudjuk elkerülni a rosszul sikerült estéket és bulikat.

Az egyik leghasznosabb tanács az alkohol okozta bajok ellen

Ha egy mód van rá, akkor korgó, üres gyomorral semmiképp ne kezdjünk bele egy-egy komolyabb iszogatásba! Ugyanis nem árt tudatosítani, hogy étkezés nélkül a szervezet bizony hamarabb érzi meg az elfogyasztott alkohol nemkívánatos hatásait.

Ennek tudatában erősen javasolt alacsony zsírtartalmú vagy kicsit zsíros ételekkel megalapozni a kedvenc koktéloknak, szeszes italoknak, söröknek vagy boroknak. Így az alkohol lebontása könnyebb feladat lehet a szervezetnek, akár az iDrinks webshop japán italválasztékából kortyolva is.

Ha legalább félig tele a pocak, akkor az elfogyasztott szesz lassabban teszi meg utazását. Ezzel együtt az enzimek is képesek alaposan lebontani az alkoholt, amiből ennek köszönhetően sokkal kevesebb szívódik fel a véráramban.

Egy hatásos módszer a spicces állapot és a másnap ellen

Ráadásul nemcsak hatásos, hanem borzasztó egyszerű is! Igyunk lehetőleg több pohár vizet az alkohol fogyasztása előtt! Sőt, lehetőleg közben is. Ugyanis az alkohol lebontásának metódusa nagyban összefügg azzal, hogy a vérünkben mennyire magas az elfogyasztott alkohol százalékos aránya.

Amennyiben elegendő vizet iszunk, úgy az alkoholmolekulák is könnyebben oldódnak, mi pedig hatékonyan kerülhetjük el a kellemetlenségeket. Sőt, egy átmulatott éjszaka után az sem hátrány, ha még közvetlenül lefekvés előtt marad erőnk meginni egy nagy pohár vizet.

Ha már itt tartunk, konditerembe járni is megéri ebből a szempontból. Ugyanis az izmosabbak rendszerint jobban bírják az italokat. A testben megtalálható izomzat nagysága szorosan összefügg tehát azzal, hogy milyen gyorsan dolgozza fel a szervezetünk az alkoholt.

Még néhány praktika a kínos lerészegedések elkerüléséhez

Nem mindegy az sem, hogy milyen pohárból kortyoljuk kedvenc italunkat. Ha adott a lehetőség, akkor válasszunk gömbölyded poharat. Kutatások bizonyították, hogy kerekded pohárból kevésbé vagyunk hajlamosak felönteni a garatra.

Nem árt persze az sem, ha a számunkra megfelelő italokat választjuk a szórakozáshoz. Fontos, hogy ismerjük a saját szervezetünk korlátait, és inkább nemet mondjunk olyan italokra, amelyek a tapasztalataink szerint nem passzolnak hozzánk.

Feszülten, stresszesen, idegesen ne kezdjünk el mulatni! Inkább olvassunk el egy szórakoztató könyvet, nézzünk meg egy részt a kedvenc sorozatunkból, vagy végezzünk légzőgyakorlatokat, mert feszülten a szervezet nehezebben birkózik meg a bevitt alkoholmennyiséggel! Mindezekre tudatosan figyelve jó eséllyel elkerülhető a fájdalmas, és bizony sokszor kínos részegség.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.