Előzetes letartóztatásba helyezték azt a nyíregyházi férfit, aki kalapáccsal szétverte élettársa térdét és egy pengével életveszélyesen megsebesítette. A nyíregyházi férfi rablótámadásként próbálta beállítani a történtteket.

A fiatalember vasárnap hajnalban támadt rá kedvesére, B. Ágnesre nyíregyházi otthonukban, ahol brutálisan bántalmazta a fiatal nőt: a térdét kalapáccsal szétverte, majd többször megsebezte a testét egy pengével. A nő továbbra is válságos állapotban van.

Volt már börtönben

Ági egyébként a támadás előtti napon hozta haza Dávidod Németországból, ahol börtönbüntetését töltötte. A férfi édesanyja a Blikknek azt mondta, hogy fia két, nagy összegű gyorshajtási bírságot gyűjtött be Németországban. A nagyjából 600 ezer forintnyi bírságot nem kifizette, hanem inkább leülte egy müncheni börtönben. Innen hozta haza a tragédia előtti estén Ágnes. A Blikk azt írja, hogy nem ez az egyetlen bűne R. Dávidnak. Tavaly nagy értékű csalás miatt 2 évet kapott, amelynek végrehajtását 5 évre felfüggesztették.

Másra próbálta fogni tettét

A férfi másra próbálta fogni, illetve a rendőröknek rablótámadásként próbálta beállítani a brutális cselekményt, de a nyomozók előtt hamar egyértelművé vált, hogy maga a bejelentő bánt el a fiatal nővel. A kalapácsot, amellyel a férfi szétverte a élettársa térdét, a rendőrök megtalálták a helyszínen. Ám Dávid a házban lévő késeket gondosan elmosta, hogy ezzel tüntesse el a támadáshoz használt pengéről a nyomokat, megnehezítve így a nyomozók dolgát.

Az erőszak hátterében valószínűleg féltékenység lehet. Dávid az élettársa híváslistájában félreérthető dolgot talált, emiatt veszekedtek és szabadultak el az indulatok. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást.

A gyerekek is otthon voltak

B. Ágnes és R. Dávid közös gyermekeit a támadás után a férfi édesanyja vette magához. Információink szerint ők aludtak a támadás idején, így nem kellett végignézniük édesanyjuk kínzását. A férfi ügyvédje a bíróságon azt mondta, szereti élettársát és nagyon sajnálja, ami történt.

Kiemelt kép: R. Dávid a bíróságon – Forrás: police. hu