Felfüggesztett börtönt kaphat az a 27 évesBács-Kiskun megyei asszony, aki felügyelet nélkül engedte el nagymamájához a kisfiát, akit út közben egy rázuhanó matrac ölt meg. A család azóta is a kis Nándit gyászolja.

A 27 éves K. Barbara tavasszal engedte át nagymamájához hét éves kisfiát, a kis Nándikát Jánoshalmán.

 A gyerek azonban nem ment be a nagyszülőhöz, helyette az udvaron játszott egy keveset. Eközben azonban megtörtént a tragédia: a kisfiúra rázuhant egy, a kerítésnek támasztott matrac, ami percek alatt agyonnyomta a gyereket. A család nem sokkal később már kétségbeesetten kereste a fiút, akit azonban már nem lehetett megmenteni.

„A lányom éppen a két kisebb testvérért ment volna az óvodába, amikor nem találta Nándikámat” – mondta a Borsnak Barbara apukája, a kis Nándi nagyapja.

A férfi szerint lánya, és veje, Attila nagyon jó szülők, akik kis hercegükként szerették a kis Nándit, az anyukája azóta is képtelen feldolgozni a gyerek halálát. A vádirat szerint Barbara nem szólt előre édesanyjának, hogy unokája játszani megy hozzá, ezért a nagyszülő nem is tudta, hogy a kisfiú az udvaron lehet, így a gyerek közel 10-15 percet töltött a súlyos matrac alatt.

„Csak a nadrágja egy szeglete látszott, úgy beterítette az a nagy matrac. Az édesanyja zokogva szólongatta, de akkor valószínűleg már nem élt az én drága unokám” – mesélte korábban a nagyszülő.

Barbarát most gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, ügyében csütörtökön tartják az előzetes tárgyalást, az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását javasolta, így a gyászoló anyának vélhetően nem kell majd börtönbe vonulnia.

Kiemelt kép: illusztráció