Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a két hajléktalan férfinak a letartóztatást, akiket az április elejei 28-as villamoson történt gyilkossággal gyanúsítanak.

Ahogy arról a KÉKFÉNY.COM is beszámolt, a meggyilkolt 25 éves fiú és támadói egy villamoson utaztak az egyik este. Az egyik férfi meg akarta simogatni a fiúnál lévő kistermetű kutyát, amit az eb gazdája nehezményezett, ezért vita alakult ki. Az egyik hajléktalan leköpte a 25 éves fiút, majd dulakodni kezdtek, ami során a támadó elővett egy kést.

A megtámadott fiatalember barátja ezt észlelve a társa védelmére kelt, azonban ezt a másik férfi gyanúsított, D. Károly megakadályozta és egy alkalommal arcon ütötte. A kést tartó L. János ezt követően mellkason szúrta a fiút, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt – írja a 24.hu.

A dulakodás hangjaira a villamos vezetője megállította a szerelvényt, amelyről a gyanúsítottak futva elmenekültek.

A velük lévő D. Éva átvette a gyilkostól a kést és előbb a ruhájába, majd egy közterületi virágládába dugta. Kiderült, hogy a két büntetett előéletű férfi hajléktalan volt, a nő pedig prostituáltként dolgozott.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a két férfi letartóztatásának meghosszabbítását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség megállapításaival, és meghosszabbította a két férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI