Tanáraik ruháját húzzák, meg akarják ütni és egy papírlappal ütögetik – ez látszik azon a felvételen, amely egy mezőtúri iskolában készült. A felvételt hétfőn hozták nyilvánosságra.

Ismét tanárbántalmazásról készült felvétel került nyilvánosságra. Egy mezőtúri iskola diákjai videóra vették, ahogy osztálytársaik a tanáruk ruháját húzzák, majdnem megütik, végül pedig egy papírlappal ütögetik őt.

A felvételt hétfő este hozta nyilvánosságra a Tények. A felvételen hallatszik, ahogy a többi tanuló hangosan nevet a tanárt megalázó helyzeten.

A LikeNews.hu is beszámolt arról a nemrégiben történt nagykátai esetről, amelynek során egy diák a társai szeme láttára bántalmazza a tanárát.

Most egy újabb hasonló ügyre derült fény, ugyanis egy mezőtúri iskolában két diák is ellenségesen lépett fel az őket tanító pedagógussal szemben. A videón tisztán kivehető, ahogy a két fiú fenyegető mozdulatokat tett a pedagógus felé, egyikőjük pedig egy papírral csapkodta a nő fejét, majd úgy ütött az irányába, mintha arcon akarná verni.

„Nem bírom idegileg ezt. Én ezen tényleg már csak nevetni tudok”– hallatszik a felvételen, ahogy a tanárnő elkeseredetten utal arra, hogy nem ez volt az első ellene irányuló támadás. A mezőtúriakat megbotránkoztatta a tanárnő megalázása, egy helybéli nő szerint a diákoknak bizonyos értelemben engedelmeskedniük kell az őket okító pedagógusoknak.

„Bizonyos értelemben régimódian gondolkodom, fölöttünk áll. Ő nevelne engem, ő van értem. És nekem úgymond, mint gyereknek, nem szó szerint, de azért mégis, valamennyire szót kellene fogadni, meg együttműködni” – nyilatkozta a Tények stábjának egy mezőtúri nő.

„A múlt héten kaptam, és ez itt a mezőtúri iskolában történt egy szakmunkásképzőben. A tanárral ahogy viselkednek… szerettem volna, ha ezt látják mások is, mert most ez nagyon elterjedt, és ez valahogy nem jó így” – mondta a felvétel forrásául szolgáló néző.

Nem ez az első eset, hogy tanárra támad egy diák

A korábbi nagykátai eset felvételei is nyilvánosságra kerültek, amelyet a helyi szakközépiskolában rögzítettek.

„Öleld meg, haljon meg! Öleld meg, dikk. Állj föl!! Állj föl neki bokszba, adjál neki, b.meg …”– hallatszik a videón, amely azonnal bejárta az egész országot. Az egyik diák először két kézzel lökdöste a tanárát, majd bokszolni kezdett a levegőben, végül egy kartondoboz darabjával rontott rá a pedagógusra.

Decemberben pedig egy győri diák szúrta le késsel a tanárát a társai előtt azért, mert 3-ast kapott a matematikadolgozatára. A 17 éves tinédzser azóta is letartóztatásban van.

Kiemelt kép: youtube.com