Tévésztárok, sportolók, celebek vitték hozzá a luxusterepjáróikat. Mindenki kedves embernek ismerte, de azt is sokan tudták, hogy milliókat tart a zsebében. Egy szlovák férfi volt a haragosa. Csaknem fél éve eltűnt a Budapest melletti Maglódról Pintér Gyula, akinek testvérét azóta rémálmok gyötrik.

Az eltűnt maglódi autószerelő nővéra rémálmaiban gyakran látja, ahogy Gyulát elássák. Ildikó biztos benne: testvérét nem egy ember tüntette el.

„Rémálmok gyötörnek, amiben megölik és elföldelik a testvérem. Állandóan keresem szegényt, gyakran járom az erdős területeket. Nem akarom elhinni, hogy ez megtörténhetett, azt hittem, csak a filmekben látni ilyet” – mondta a Borsnak az aggódó nővér.

„Az első pillanattól fogva biztos vagyok benne, hogy a testvérem eltűnéséhez nem csak egy embernek van köze” – folytatta. Ezt erősíti, hogy a hatóságok a többi között az összebeszéléstől tartva tartják bent az egyik gyanúsítottat a börtönben. Hiába nagydarab ez a férfi, segítség nélkül a Gyula elbánt volna vele – magyarázza a lapnak Pintér Ildikó.

Kész rejtély

A luxuskocsik szerelésével és átépítésével foglalkozó, ötvenéves maglódi férfinak május 10-én veszett nyoma a kutyájával, és csaknem 200 napja nem ad életjelet magáról. A Hummerjével indult útnak, amit egy rejtélyes idegen másnap visszaparkolt Gyula udvarába, a vizsla pedig napokkal később, Szlovákiában kóborolva került elő.

A fogvatartott L. tanyája Gyula műhelyétől néhány kilométerre áll. A fákkal határolt ingatlant a férfi őrizetbe vétele után a zsaruk teljesen átkutatták és le is zárolták, azóta viszont feloldották. A gyanúsított testvérét szokták látni az udvaron. Úgy tudni, ő jár be hozzá a börtönbe is.

Börtönben marad a gyanúsított

Most fél év elzárás után a napokban újabb három hónappal meghosszabbították a letartóztatását annak a férfinak, akit Pintér Gyula eltűnésével összefüggésben fogtak el a rendőrök. Ő az, akivel a vállalkozó a műhelyében találkozott, mielőtt nyoma veszett volna. L.-t egy csuklyás őr kísérte, s figyelte minden egyes mozdulatát a bíróság épületében. Az 52 éves, hórihorgas, erős testalkatú férfit kéz- és lábbilincsben vezették a nyomozási bíró elé.

A férfit szökés-elrejtőzés és összebeszélés veszélye miatt tartják elzárva újabb három hónapra. Úgy tudni, Pintér Gyula ismerősét azzal gyanúsítják, hogy közreműködött a holttest eltüntetésében. A nyomozás érdekére hivatkozva azonban hivatalosan ezt a rendőrség, az ügyészség, és a bíróság sem erősítette meg.

Kiemelt kép: illusztráció