Baleset történt Budapest 12. kerületében, az Istenhegyi úton. A karambolban két rendőrautó is érintett volt.

A 12. kerületben történt a baleset

A BudapestKörnyéke helyszíni tudósítójának tájékoztatása alapján megtudtuk, hogy a baleset a 12. kerületben az Istenhegyi úton, a Nógrádi utca és az Óra út között történt, kora délután. A balesetben két rendőrautó is érintett.

A rendőrautó csúnyán összetört

Nagy sebességgel haladtak a rendőrautók

Információink szerint a két rendőrautó egymás mögött haladt felfelé, nagy sebességgel, a fotók tanúsága szerint az első megkülönböztető fényjelzést is használt, bár nem tudni, hogy a baleset pillanatában ez be volt-e kapcsolva.

A baleset helyszíne, a rendőrautó a szabályosan parkoló KIA-nak ütközött

Átcsúszott a szemközti oldalra

A rendőrautó átcsúszott a szembejövő oldalra, ahol egy KIA érkezett szemből. Ez utóbbit egy középkorú hölgy vezette, aki bár próbálta elkerülni az ütközést, nem sikerült neki, a járőrkocsi belerohant és nekilökte egy garázs falának.

A garázs falának taszította a szabályosan, szemből érkező autós a rendőrkocsi:

A rendőrautó sofőrje visszarántotta a kormányt

A rendőrautó sofőrje ekkor visszarántotta a kormányt, így a mögötte érkező rendőr a hátuljának ütközött. Ennek következtében az első rendőrautó, egy Skoda keresztbe fordult és az út jobb oldalán, szabályosan parkoló Hyundai Kona-nak ütközött.

Felvétel a helyszínről:

Kinyíltak a légzsákok

A Skoda típusú rendőrautó légzsákjai kinyíltak, ettől és magától a balesettől a rendőr sokkol és zavart állapotba került, a másik rendőrautóból a kollégák azonnal odarohantak és próbáltak neki segíteni, de ő csak ült a járda szélén. Végül sikerült neki elmondani, hogy jól van, nem sérült meg, ennek ellenére megfigyelés céljából kórházba szállították – írja a BudapestKörnyéke.

Fotók: Gombkötő Krisztián