Rendőrök elől menekült egy autós Veszprém megyében, de kisodródott egy kanyarban. Majd a kerítést kidöntve egy családi ház udvarába felborult.

Felborult egy kocsi Várpalotán a Sörház utcában pénteken éjjel. A kocsiban két férfi ült, akik Berhidáról tartottak Várpalotára szórakozni – írja a deltahirek.hu.

Mint kiderült az autó gyanús lett a rendőröknek, ezért meg akarták állítani, azonban a sofőr megállás helyett a gázra lépett. A menekülés nem sokáig tartott, egy balra ívelő kanyarban elvesztette az uralmát a jármű felett és egy kerítést kidöntve egy családi ház udvarára borult. A pétfürdői tűzoltók a kerekeire állították a felborult járművet.

A baleset után a rendőrök a kocsi vezetőjét előállították, mert felmerült nála az ittasság gyanúja. A férfi elmondta, többször kérte a sofőrt, hogy álljon meg, de nem tette. A helyszínen kiderült, a kocsi egy céges autó volt, a férfiak többek közt Békés megyéből érkeztek Várpalotára dolgozni.

A rendőrség közleményében azt írja, a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult, így őt a járőrök előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra további mintavétel céljából, majd gyanúsítottként kihallgatták.
A 21 éves karcagi férfival szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: deltahirek.hu/Ács Krisztián