Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy orvosnő. Egy igazoltatás során derült ki a szabálytalanság.

Egy egri orvosnőt tavaly szeptember 6-án a 33-as számú főúton a Tisza-híd közelében állítottak meg a rendőrök. Kiderült, hogy a nő ittas állapotban vezetett.

A vérében reggel csaknem három és fél gramm/liter arányú véralkohol-koncentráció volt. Az igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság jelei jól észlehetők voltak az intézkedő egyenruhások számára.

Szerették volna elvenni a járművezetői engedélyét, ám nem tehették, mert az asszony nem rendelkezett jogosítvánnyal. Az nyilvánvalóvá vált az eljárás során, hogy a doktornő nem először került összeütközésbe a törvénnyel amiatt, mert szeszes italt ivott, mielőtt a közúti forgalomba merészkedett. A Füzesabonyi Járási Ügyészség az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg, s indítványozta, a bíróság szabjon ki rá próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, s tiltsa el a járművezetéstől.

A Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Konkoly Thege László most arról tájékoztatta a Heol.hu-t,  hogy a Füzesabonyi Járásbíróság egy évre,  végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a vádlottat, akit mellékbüntetésül öt évre eltiltott a közúti járművezetéstől. Az ügyészi indítvánnyal egyező fő- és mellékbüntetés kiszabása során a bíróság figyelemmel volt arra, hogy a terheltet a vele szemben korábban kiszabott 200 ezer forint pénzbüntetés és a három év járművezetéstől eltiltás sem tartotta vissza attól, hogy ismét súlyos fokban ittas állapotban vezesse közúton az autóját, veszélyeztetve ezzel a saját és mások testi épségét is.

Kiemelt kép: illusztráció