Rettegnek a Borsod megyei Szalonna település lakói, amióta gondozója vérbe fagyva találta a 85 éves Irénke nénit. Három helyi férfit gyanúsítanak az idős asszony megölésével.

Vasárnapról hétfőre virradóra ölték meg az idős asszonyt Szalonnán. A 85 éves áldozatra borzasztó állapotban talált rá segítője. Irénke néni teste csupa vér volt, a testére pedig egy fotel volt ráborítva.

A rendőrök két napig helyszíneltek, a szomszédok elmondása szerint még a bokrok alá is benéztek, valószínűleg a gyilkos fegyvert keresték.

 Az özvegyasszony egyedül élt házában, idős kora ellenére teljesen egészséges volt. Gondozójának csak apróbb feladatai akadtak, de szívesen jött, hiszen ahogy mindenki Szalonnán, ő is nagyon szerette Irénkét.

„Egy nagyon kedves, aranyos néni volt. Régen a mészkőgyárban dolgozott csillésként, a férje pedig bányász volt. Miután a bácsi meghalt, Irénke kapta meg a megemelt nyugdíját, és szerintem ez okozta a vesztét is. Többektől hallottam, hogy még azt is elmondta, hogy az ágya alatt tartotta a bankókat. Valami gazember pedig úgy gondolhatta, hogy mindenáron megszerzi a nehezen összespórolt vagyonkáját” – mondta Irénke néni barátnője a Blikknek.

A faluban a gyilkosság óta rettegnek az idősek. Többen azt mesélték, hogy az ágyuk mellett fejszét tartanak arra az esetre, ha őket is megtámadná valaki.

Kedden két férfit is elvittek a rendőrök abból az utcából, ahol Irénke néni lakott. A rendőrség azt írta: „három szalonnai férfit hallgattak ki, akik a megalapozott gyanú szerint olyan súlyosan bántalmaztak egy 85 éves asszonyt az otthonában, hogy a sértett belehalt.”

Kiemelt kép: az egyik gyanúsítottat kísérik a rendőrök – Forrás: police.hu