Site icon LikeNews

Riasztást adtak ki, szanaszét szakítja az országot a hirtelen veszélyesre forduló időjárás

Mindenki legyen nagyon óvatos, hatalmasat fordul az időjárás.

Első fokú riasztás

Első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Figyelmeztető előrejelzésük szerint ma késő estétől Észak-Magyarországon, az Alföldön, a Dunántúl keleti részén sokfelé, nyugaton pedig helyenként köd képződik. Több helyen (főleg az Alföld északi részén, a középső országrészben és az Északi-középhegység völgyeiben) sűrű ködre is számítani lehet.

Több megyére is riasztást adtak ki

Ködök mindenütt

Kedden délután, este a délnyugati határvidéken kissé labilizálódik a légkör, de zivatar kialakulására minimális az esély. A köd viszont elborítja a középső országrészt, három részre osztva az országot. Szerdán napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok, a tartós, azaz több mint hat órán át megmaradó, sűrű köd miatt csak pár száz méter lesz a látástávolság.

Pára és köd

Szerdán a hajnalra kialakuló pára és köd helyenként csak lassan oszlik fel, napközben fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Délután 14-20 fok várható.

Csütörtöktől borúsabb, hűvösebb lesz az idő

Csütörtökön ködös lesz a reggel, majd napközben hidegfront érkezik elszórtan esővel, záporokkal, helyenként feltámadó és északnyugatira forduló széllel. Délután 12-18 fokot mérhetünk.

Megnövekszik a felhőzet

Pénteken szórványosan alakulhat ki kisebb eső, zápor a gyakran megnövekvő felhőzetből. A szél gyakran megélénkülhet. Délután 10-16 fokot mérhetünk. Hétvégén a pára, köd helyenként tartósan megmaradhat. Itt napközben sem lesz több 10-11 foknál. Máshol sok napsütés várható, délután 17-18 fok is lehet.

Kiemelt kép: Illusztráció

Exit mobile version