Mindenki legyen nagyon óvatos, hatalmasat fordul az időjárás.

Első fokú riasztás

Első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Figyelmeztető előrejelzésük szerint ma késő estétől Észak-Magyarországon, az Alföldön, a Dunántúl keleti részén sokfelé, nyugaton pedig helyenként köd képződik. Több helyen (főleg az Alföld északi részén, a középső országrészben és az Északi-középhegység völgyeiben) sűrű ködre is számítani lehet.

Több megyére is riasztást adtak ki

Ködök mindenütt

Kedden délután, este a délnyugati határvidéken kissé labilizálódik a légkör, de zivatar kialakulására minimális az esély. A köd viszont elborítja a középső országrészt, három részre osztva az országot. Szerdán napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok, a tartós, azaz több mint hat órán át megmaradó, sűrű köd miatt csak pár száz méter lesz a látástávolság.

Pára és köd

Szerdán a hajnalra kialakuló pára és köd helyenként csak lassan oszlik fel, napközben fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Délután 14-20 fok várható.

Csütörtöktől borúsabb, hűvösebb lesz az idő

Csütörtökön ködös lesz a reggel, majd napközben hidegfront érkezik elszórtan esővel, záporokkal, helyenként feltámadó és északnyugatira forduló széllel. Délután 12-18 fokot mérhetünk.

Megnövekszik a felhőzet

Pénteken szórványosan alakulhat ki kisebb eső, zápor a gyakran megnövekvő felhőzetből. A szél gyakran megélénkülhet. Délután 10-16 fokot mérhetünk. Hétvégén a pára, köd helyenként tartósan megmaradhat. Itt napközben sem lesz több 10-11 foknál. Máshol sok napsütés várható, délután 17-18 fok is lehet.

Kiemelt kép: Illusztráció