Hidegvérrel ölt és Európa több országában dolgozott a magyar férfi. Bárkit fejbelőtt, ha úgy rendelték meg a megbízói. D. Csaba délvidéki származású bérgyilkos azt mondta az elfogása után a zsaruknak, ő csak rendet akart tenni a világban. Nemrég Prágában fogták el, és a TEK hozta haza, ő volt a Pólus Center mögötti gyilkosság elkövetője is.

Előkészítő ülés

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben az ügyészség előre kitervelten és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, 3 rendbeli lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint 4 rendbeli, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a terheltet.

A vád

A vád szerint a terhelt 2018 júliusában Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy ott tartózkodó horvát állampolgárt, aki ennek következtében elhunyt. 

A Pólus center mögött is ő gyilkolt

Később, 2018 szeptemberében egy budapesti bevásárlóközpont mögötti területen fejbe lőtt egy magyar vállalkozót, akit kokainvásárlás ürügyén csalt a helyszínre. A sértett holttestét egy közeli patakba húzta, majd a sértett személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében.

Részben beismerte a bűnösségét

A 2019 márciusi elfogását megelőzően a vádlott megszerzett több olyan lőfegyvert és lőszert, amelyek tartására engedéllyel nem rendelkezett. Ezen felül saját részére hamis okiratokat is készíttetett, amelyeket bujkálása során a felelősségre vonásának és elfogásának elkerülése érdekében használt fel. Az előkészítő ülésen – a vád ismertetését követően – a terhelt részben beismerte bűnösségét, ám a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

A vádlott meghallgatása

Ezt követően a vád és a védelem képviselője előterjesztette bizonyítási indítványát, majd a bíróság a vádlott meghallgatásával megkezdte a tárgyalást.

A csantavéri mészáros rosszul lett a tárgyalóteremben

A csantavéri mészárosként elhíresült D. Csaba az amszterdami gyilkosságot beismerte, ám tagadta, hogy itthon is gyilkolt volna. Állítása szerint két társa közül valamelyikük végzett a horvát vállalkozóval. Azt állította, neki csak az volt a feladata, hogy kokain helyett cukrot tegyen a csomagba, majd átadja azt. A pert elnapolták, mert a vádlott rosszul lett a bíróságon – számolt be az RTL Híradója.

A következő tárgyalási nap 2021. január 19., amely a vádlott további kihallgatásával folytatódik.