RTL Klub Magyarország elutasítja a homofóbiát és azt, hogy ne lehessen bemutatni főműsoridőben olyan tartalmakat mint a Szomszédok, a Barátok közt, a Bridget Jones naplója, vagy akár a Harry Potter-filmadaptációk egyes részei.

Tiltakozik az RTL Klub

Ellenzéki pártok, civil szervezetek vagy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége mellett az RTL Klub Magyarország is tiltakozik a kedden a parlament elé kerülő, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvényjavaslat ellen.

Diszkriminatívnak tartják a javaslatot

Azt írják, hogy a csatorna számára kiemelt fontosságú a családok és a gyermekek védelme, nemcsak műsoraiban, de társadalmi szerepvállalásában is. „Azt is valljuk azonban, hogy fontos európai érték a sokszínűség és a tolerancia, ezért aggasztónak tartjuk, hogy egy múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadság védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is”.

Korlátoznák a homoszexuálisok megjelenését

Úgy vélik, a tervezet aránytalanul és az alapvető szabadságjogokat figyelmen kívül hagyva korlátozná a homoszexualitás bárminemű megjelenítését a médiában, és tiltaná, hogy a kiskorúak eltérő nemi identitású emberekkel találkozzanak a műsorokban, filmekben, vagy akár csak a reklámokban.

A Barátok közt és a Szomszédok sem mehetne

A tervezet alapján csak késő este, 18 éven felülieknek lehetne olyan alkotásokat bemutatni, mint például a Billy Eliott, a Philadelphia, a Bridget Jones naplója, vagy akár a Harry Potter-filmadaptációk egyes részei, és tiltólistára kerülnének olyan sorozatok is, mint a Modern család, a Jóbarátok, vagy éppen a Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja.

Gazdasági károkat okoz

Kitérnek arra is, hogy a szabályozás a médiapiac minden hazai szereplőjének jelentős gazdasági károkat okoznak, és minden állampolgár számára megnehezítené egyes tartalmak elérését, de ennél is fontosabb, hogy tulajdonképpen kirekesztené a szexuális kisebbségeket a tömegmédiából, ezzel ellehetetleníti a velük szemben a társadalomban élő negatív sztereotípiák elleni küzdelmet.

Büszkék a sokszínűségükre

„Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink közössége sokszínű, ahogy a társadalom is, így számos nem heteroszexuális dolgozónk és nézőnk is van. Így miattuk is tiltakoznunk kell az ellen, hogy a tervezett törvény miatt a többségitől eltérő nemi identitású embereket csak olyan kitételekkel és olyan késő esti idősávban lehetne ezentúl bemutatni, ahogy például horrorfilmek szereplőit” – zárul a közlemény.

“Legaljasabb módszer”

A szexuális irányultság és a nemi identitás összemosása a pedofíliával a legaljasabb módszer, amit egy hatalom használhat – írta a napokban Alföldi Róbert.

Fiatalok felvilágosítása

A színész-rendező azt írja, éppen egy olyan darabot próbálnak Budaörsön, – egy erdélyi magyar író művét -, aminél nagyon sokat beszélgettek arról, hogy milyen fontos lenne, hogy minél több középiskolás lássa, hogy lehessen beszélgetni, feltehessék kérdéseiket, merjenek kérdezni, hogy tájékozottak legyenek, hogy boldogok legyenek, és mondjuk ne legyenek öngyilkosok, ha rájönnek, hogy például a saját nemükhöz vonzódnak.

Meghalt egy 13 éves fiú

Május közepén írtunk arról, hogy egy kamasz fiú nem tudta elfogadni a másságát, ezért végleg elbúcsúzott a családjától. A 13 éves Jónás Istvánt napok óta kereste a családja a Facebookon, azonban a hatóságok csak a holttestét találták meg Lónyai Főcsatornában péntek délelőtt. Az apa, fia halála után azt mondta, tudja, hogy oda kellett volna figyelni fiára, többet kellett volna vele beszélgetni.

Demonstrációt tartanak

Hétfőn este demonstráció is lesz, amiért egy fideszes törvényjavaslat korlátozná az LMBTQI jogokat és a média, valamint reklámipar működését.

Kiemelt kép: Bajor imre Oli úr szerepében a Szomszédokban