Egy tűzesethez riasztották Budapesten a tűzoltókat húsvétkor, a helyszínen derült ki, hogy az egyik lánglovag édesapja halt meg.

Az idős férfi, aki egyedül tartózkodott a békásmegyeri lakásban, rosszul lett és összeesett. Később kiderült, szívinfarktus végzett vele.

„A legnagyobb húsvéti nyugalomban voltunk otthon, amikor egyszer csak éktelen szirénázásra lettünk figyelmesek, több tűzoltó- és mentőautó is érkezett. Azonnal lerohantunk a ház elé, ahol nagy volt a felfordulás, egyenruhások szaladtak be a házba. Az egyik szomszéd mesélte, hogy az idős bácsinál mi történt, és elmondta azt is, hogy nem ez az első eset, amikor rosszul lett – mondta a Blikknek az egyik szemtanú.

A lap úgy tudja, a férfi mit sem sejtett a közelgő bajról. Jól érezte magát, feltette az ennivalóját melegedni a konyhai tűzhelyre, majd eközben érte a hirtelen rosszullét. Az étel pedig egy idő után, miután nem volt senki, aki levegye a tűzhelyről, füstölni kezdett. Ez a füst áradt ki a lakásból, ezt vették észre azok a szomszédok, akik riasztották a tűzoltókat. 

Ekkor derült ki, hogy az áldozat éppen a helyszínre érkező tűzoltók egyikének az édesapja, így a parancsnok az érintett munkatársát azonnal leváltotta a szolgálatból.

Nagyszülői halálos balesetéhez ment ki a rendőr

A Békásmegyeren történtekhez kísértetiesen hasonló dráma történt tavaly novemberben a Vác-ligeti átjárónál. Egy idős házaspár autóját nyolcszáz méteren át sodorta magával a vonat, az autóban ülő házaspárral együtt. Az esethez kiszálló helyszínelők egyike a saját nagyszüleit ismerte fel az áldozatokban. Az esetről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Kiemelt kép: illusztráció