Csontok és bomló tetemek – ez a látvány fogadta vasárnap a Speciális Állatmentő Egység tagjait, akiket a helyszínre érve száznál is több elpusztult állat maradványaira bukkantak.

Debreciner.hu számolt be arról a döbbenetes esetről, amelynek a lap egyik újságírója, illetve a Speciális Állatmentő Egység tagjai is szemtanúi voltak Hajdúsámsonban.

Az Állatvédőség Facebook oldalán olvasható bejegyzésben elmondják, hogy szombaton érkezett egy hívás hozzájuk, miszerint megtalálták azt a helyet, ahol eltüntetik a nemkívánatos kutyákat. A csapat vasárnap hajnalban útnak indult, majd nem sokkal később megtalálták a helyet, ahol több tucat állat tetemét rejtette a föld.

„Állati csontok, elégetett, bezsákolt oszló állatok, alig pár napos elföldelt tetemek a gödör tetején. Az erdő körben tele koponyákkal és csontokkal, még legalább két ilyen már teljesen betemetett gödör volt a környéken, csak elég volt ásóval megbontani a tetejét és peregtek a csontok a földdel együtt az ásóról. ” – olvasható a sokkoló bejegyzésben. Mint mondták, a gödröket nem néhány hete ásták, így nehéz megmondani, hogy mióta hordhatták oda a szerencsétlenül járt állatok tetemeit, amik közt kutyakölyköket és néhány macskát is találtak.

Az állatvédők a rendőrséget is bevonták az ügybe, akikkel együtt dolgoztak a továbbiakban .

Úgy tudni, hogy a szakvélemény megállapította: a kutyákat traumás eredetű sérüléseket szenvedtek el, azaz fejbe verhették őket. A sebek alapján arra következtettek, hogy sokak csak az elföldelés után pusztultak el. Miközben az állatvédők folytatták az ásást, több bálamadzagot, de egy olyan póráz szerű anyagdarabot is találtak, aminek a végét úgy hurkolták meg, hogy azzal meglehessen fojtani az állatot. Ez arra enged következtetni, hogy így foghatták be a kutyákat, amiket utána brutális módon megöltek.

„Ki tudja, mióta folyik ez a mészárlás, ki tudja, hány ehhez hasonló gödör van a környéken?” – mondta az állatvédő csapat egyik tagja.

A hatóságok szerint a tömegsír önkormányzati területen található, de állítólag a helyi hivatalosság részéről senki nem tudott a létezésükről. Úgy tudni, hogy a hogy a tetemektől nagyjából 150 méterre található a Hajdúsámsoni Vadásztársaság „dögkútja”.

Információk szerint, az állatvédők a nyomozás érdekében egyelőre nem árulhatnak el további részleteket a történtekkel kapcsolatban.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Állatvédőrség