Az italos üvegek játszották a főszerepet egy tatabányai verekedésben.

A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság bűntette és a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ittasan egy sörösüveggel fenyegetőzve támadt a sértettre, akit ököllel többször fejen ütött, végül annak fején törte szét az üveget – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 8-án, este 8 óra körül egy tatabányai utcában ittas állapotban szóváltás közben egy féldecis üveggel arcon, majd ököllel többször fejen is ütötte a sértett férfit. 

Később az elkövető egy pad mellől felvett egy sörösüveget, amivel sértett felé futott, aki megpróbált elmenekülni előle. Az elkövető utolérte, aztán hátulról az üveggel a sértett feje irányába ütött, majd felé dobta azt, ami a menekülő férfi fején összetört. 

A tettes ezután a parkolóban álló gépkocsik között kergette sértettet, és amikor utolérte, ököllel ismét fejbe vágta – számolt be az esetről a Blikk.

A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló fejsérülései keletkeztek, ám a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Kiemelt kép: Illusztráció