Súlyos depressziójáról és gyógyszerfüggőségéről vallott Batiz András. Az egykori sikeres tévés sokáig közvetlen kollégái előtt is titkolta betegségét, pedig sokszor pánikrohamai miatt mentőt is hívtak hozzá.

Súlyos betegség

András tavaly nyáron súlyos betegséggel küzdött, amiből igen nehezen tudott csak kilábalni.

„Azalatt a három hónap alatt, míg nem dolgoztam, 275 darab gyógyszert vettem be. Ezek szorongásoldók és antidepresszánson voltak” – vallotta be András nemrég egy előadáson.

„Tulajdonképpen ezen az előadáson tudták meg a kollégáim is mi is történt velem nyáron. Mindig mindenhol helyt tudtam állni, de volt olyan értekezlet, amiről ki kellett mennem, mert az ájulás kerülgetett. Volt olyan, hogy itthon mentőt kellett hívni, mert azt hittük stroke-t kaptam, pedig csak pánikroham tört rám” – árulta el őszintén András az RTL Klub Házon kívül című műsorában,  aki nem fél beszélni szorongásáról és a depressziós tüneteiről sem.

Nem szégyellt segítséget kérni

Az egykori műsorvezető ugyan még ma is pszichoanalízisre jár, de már tudja kezelni tüneteit, és sokkal jobban érzi magát. Történetével szeretne példát mutatni mindazoknak, akiket hasonló betegség kínoz, és szeretné ösztönözni őket arra, hogy ne féljenek segítséget kérni.

A Fókuszból a politikába

Batiz András a kilencvenes évek végén tűnt fel az RTL Klub képernyőjén, ahol alig 22 évesen már a Fókusz műsorvezetője lett.

A televíziózást Gyurcsány Ferenc kedvéért hagyta el, 2004-ben kormányszóvivőnek nevezték ki. Két év után politikai pályáját is feladta és magánszférában, kommunikációs trénerként helyezkedett el.

Felesége Debre Kriszta, roma származású újságíró, aki Daróczy Dávid, egykori kormányszóvivő rokona. Daróczy Dávid halála előtt közvetlenül Batiz Andrásék Andrássy úti lakásában lakott, amikor önkezével végzett magával.

Kiemelt kép: Batiz András – Forrás: RTL klub