Szeretnél egész évben friss levegőn pihenni, családi vagy baráti programokat tartani, beszélgetni, társasjátékozni, netán grillezni? A kertben a tavasz a legalkalmasabb évszak ehhez, esetleg a kora őszi napok, amikor nem erős annyira a napsugárzás, viszont meleg van, kellemes az idő.

De mi a helyzet télen, illetve a hűvösebb időszakokban? Este sem biztos, hogy olyan jó ötlet kint maradni a szabad ég alatt. Az is lehet, hogy esik az eső, de azért jó idő van, szívesen maradnál még az udvaron, de be kell menned, mert elázol. Amennyiben ilyen és ezekhez hasonló gondjaid vannak, számodra a tökéletes megoldás egy modern bioklimatikus pergola lesz.

Mi az a bioklimatikus pergola?

Kültéri árnyékolás luxuskivitelben – ez a bioklimatikus pergola. Olyan megoldás az árnyékolásra, amit a teraszon vagy az udvar közepén is lehet kivitelezni. Pihenhetsz alatta, de ha napozni támad kedved, egy gombnyomással beengedheted a napsugarakat is. Megered az eső? Nem gond, ugyanilyen egyszerűen vissza lehet zárni a mozgatható lamellákból álló tetőszerkezetet.

A melegebb napokon árnyékot nyújt, csapadékosabb időben pedig eső elleni védelmet. A lamellákat kedved szerint állíthatod az időjárásnak megfelelően. Épp beengeded, vagy kizárod a napfényt, te döntöd el. Ha pedig esik, száraz marad a pergola belseje, nem áznak el a kerti bútorok sem, csak össze kell zárnod a lamellákat.

Az oldalfalakkal kibővített változatok még a szél ellen is hatékonyan védenek, tehát gyakorlatilag ellenállóak az évszakok változásaival szemben. Nagyobb havazás esetén célszerű visszahúzott állapotban tartani a tetőszerkezetet, nehogy beszakadjon a hó súlya alatt.

A bioklimatikus pergola előnyei

Minden évszakban használható, hiszen állítani tudod a napfény bejutását és a levegő áramlását is. Bármikor élvezheted a kertben töltött szabadidőt, kánikula idején, valamint tél közepén is. A hőszabályozó tulajdonsága miatt nem fog túlmelegedni egy forró nyári napon sem az építmény. Lehetőséged van arra is, hogy szűrt napfényt engedj át a lamellákon, azok dőlésszögének a változtatásával, így napozni is tudsz.

A Topredőnynél egyedi gyártással készíttetheted el pergoládat, azaz hogy teljes mértékben személyre szabott lesz. A méret, a kivitelezés tekintetében is a saját igényeidhez alakíthatod, illetve a ház, a kert vagy a terasz adottságaihoz mérten.

A teraszon felépített pergola a mögötte lévő helyiség hűtését is biztosítja, mert azt sem engedi átforrósodni, így nem lesz szükség a klíma használatára. Energiahatékonyságát mi sem bizonyítja jobban

A külső nem minden, de fontos

A bioklimatikus pergola stílusos és modern megjelenést kölcsönöz a háznak és az udvarnak. Egyedülálló külleme, funkcionalitása és kihasználhatósága miatt még az ingatlanod értékét is növeli egy minőségi pergola

Hogyan tedd még kényelmesebbé? Ha fűtőtestekkel szereled fel, a téli estéken is kint töltheted az időt. Körbefutó LED világítással nem kell sötétedéskor befejezni a bulit, vagy visszavonulni a házba, nyugodtan folytatódhat a fergeteges parti.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a topredony.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.