Kedden késő este még gyűjtötték a vért a 23 éves Szilviának, aki barátjával szombat délelőtt égett meg egy Csongrád megyei településen, szerda délután azonban megérkezett a szomorú hír: a jogásznak készülő lány is feladta a harcot.

Szombaton gyulladt ki az épület

Szombaton egy zákányszéki ház melléképületében álló vegyestüzelésű kazánba szeretett volna két fiatal begyújtani, írja a KékVillogó.

Két mentőhelikopter is a helyszínre ment

A helyszínre 2 mentőhelikopter, egy mentőgépkocsi és egy rohamkocsi érkezett, ahol két, életveszélyes égési sérülést szenvedett személyt láttak el, majd légi úton az égési centrumba szállították őket – mondta a tragédia napján Hangai József, az Országos Mentőszolgálat, Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének regionális kommunikációs munkatársa.

Benzint locsolhattak a tűzre

Szilvia és Roland valószínűleg benzint locsolhattak a tűzre, hogy az gyorsabban kezdjen égni. A kazánból kicsapó lángok mindkét fiatal nagyon megsebesítették, bár az épületből még ki tudtak jutni.

Roland még aznap meghalt

Bár mindkettőjüket azonnal kórházba szállították, a 22 éves Roland még aznap elhunyt. Szilviát Pécsre vitték, ott küzdöttek az életéért. A fiatal lánynak az interneten szerveztek irányított véradást – írta a Ripost.

Szilvia sem érte túl a tragédiát

 „Nagyon szépen köszönjük a sok segítséget, a sok vért, a sok megosztást és sok imát. Szilvi története gyorsan körbejárta az országot, de sajnos a mai nap folyamán elhunyt a drága gyönyörű nővérem! Hárman voltunk testvérek, de most már csak ketten maradtunk” – írta húga szerda este.

„Erősen harcoltál”

Bejegyzéséből az is kiderül, hogy Szilvi nagyon harcolt az elmúlt napokban az életért. „Nagyon örülök, hogy te voltál az én nővérem. Nagyon büszke vagyok rád, hogy erősen harcoltál. Te úgy döntöttél, felmész a szerelmedhez, és együtt folytatjátok fent a gyönyörű életeteket!”

Évek óta együtt voltak

Szilvia és Roland évek óta egy párt alkottak. Szüleik is jól ismerik egymást, akik a tragédia miatt teljesen összeomlottak.

Szabó Ádám is próbált neki segíteni

A fiatal lánynak Szabó Ádám is próbált segíteni, ugyanis tegnap közösségi oldalán osztotta meg az irányított véradásra vonatkozó információkat. „Szia Ádám! Hatalmas szükségem lenne most a segítségedre! Egy barátnőméknél felrobbant a kazán, a párja elhunyt, ő pedig életveszélyes állapotban fekszik a pécsi kórházban. Hatalmas szüksége lenne 0 negatív vérre!!! Szilvinek szüksége van rá! Kérlek oszd meg, nagyon hálásak lennénk érte‼️” – olvasható a zenésznek címzett levélben.

Kiemelt kép: Szabó Ádám