Kamaszként azt gondolja az ember, a felnőttek biztosan tudják, hogy mit miért csinálnak, és ha megtanultak egy szakmát, akkor életük végéig abban fognak dolgozni. Csakhogy a dolgok nem ennyire egyszerűek, hiszen könnyen lehet, hogy az első szakmánk megválasztásába a tanáraink vagy a szüleink szóltak bele. Sőt, az is elképzelhető, hogy a gimiben utáltuk a matekot, aztán tíz év után jövünk rá, hogy a pénzügyi terület kifejezetten érdekes a számunkra.

Hogy mi ilyenkor a teendő? Semmiképp sem tanácsoljuk azt, hogy ha hasonló helyzetben vagy, akkor söpörd az álmaidat a szőnyeg alá, mert egy idő után bizony el fog fogyni körülötted a levegő!

Szeresd, amit csinálsz!

Legyen ez egy alapfeltevés, ami ha a mostani munkád kapcsán nem fedi a valóságot, akkor vágj bele az Alfakapos.hu pénzügyi ügyintéző online képzésébe!

Persze csakis akkor, ha vonz az irodai munka, ha szeretsz a számokkal, adónemekkel, számlákkal és bankszámlakivonatokkal bíbelődni. No, meg akkor, ha pontosan és alaposan dolgozol. Sőt, az sem árt, ha bírod az ingerszegény munkakörnyezetet és a monotóniát.

Ugyanakkor azt sem árt átgondolni, hogy ezzel a szakmával az ország bármely pontján gyakorlatilag bármikor el fogsz tudni helyezkedni. És még csak éveket sem kell várni, hiszen a képzés online is hat hónap alatt elvégezhető. Ráadásul teljesen mindegy, hogy hol élsz, végezheted akár külföldről is, hiszen nem szükséges a személyes jelenlét sem az ügyintézés, sem a kurzus során.

De mit is csinál egy pénzügyi ügyintéző?

Ha valahova be kell lőni a pozíciót, akkor a mérlegképes könyvelő és a pénzügyi asszisztens között lesz valahol félúton.

Ez persze azt is jelenti, hogy van még hova tovább fejlődni ahhoz, hogy egy-egy vállalkozás teljes pénzügyi részlegét rád lehessen bízni. Ellenben azt is jelenti, hogy komoly feladatok és felelősségek hárulnak majd rád. Többek között az alábbi felsorolásban található teendők:

  • Ellátja a vállalkozás alapításával és a vele járó adminisztrációval kapcsolatos feladatokat.
  • Elvégez mindent a bankszámlákkal, a házi pénztárral kapcsolatban.
  • Eleget tesz elektronikus formában az adóbevallási kötelezettségeknek.
  • Részt vesz a pénzügyi döntések előkészítésében.
  • Irodai szoftvereket használ magabiztosan, és akár papíralapú, akár digitális dokumentumokat feldolgoz, rendszerez.

Amint láthatod, elég sokrétű feladatok várnak rád, így bár olykor monotonnak tűnhet, mégsem egyhangú ez a munkakör!

Minden vállalkozásban szükség lehet rád!

Hát kell ennél jobb szakma? Minden cég, legyen bármilyen is a profilja, rendelkezik bevétellel és kiadással, vagyis vannak pénzügyei, amelyet megfelelő gondossággal és szaktudással kezelni kell. 

Ha ez nem történik meg, akkor még a legjobban teljesítő cég is hamar szétesik, éppen ezért minden vállalkozásban szükség lesz pénzügyi szakemberekre. Így nem is kérdés, hogy érdemes elvégezni az Alfakapos.hu pénzügyi ügyintéző tanfolyamát, ugye?

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.