A szárítógépre sokan még mindig úgy gondolnak, mint egy sokat fogyasztó háztartási berendezésre, amire maximum egy kisebb lakásban lehet szükség, ott meg nem fér el. A praktikussága azonban kétségtelen, így érdemes lenne mindenkinek elgondolkodnia azon, hogy vajon melyiket is szerezze be otthonra. Hiába van hely arra, hogy kiteregessük a ruhát, ha azt kerülgetni kell, ráadásul párásabbá és egészségtelenebbé teszi a levegőt.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy vajon kinek van szüksége szárítógépre. Kitérünk arra, hogy mi alapján érdemes választani.

Megéri megvenni?

A válasz röviden az, hogy igen. Hosszan pedig, hogy mindenképpen. Az onlineMárkaboltok prémium szárítógépei szerencsére korszerűek, a gyártáskor a tervezők igyekeztek olyan megoldásokat keresni, amelyek takarékosak, hatékonyabbak, mint korábban. Bár az lehet, hogy korábban ezek a berendezések sok energiát igényeltek, manapság azért sokat fejlődtek ezen a téren, ezáltal gazdaságosak és praktikusak.

Ahogy a mosógépek esetében, úgy itt is figyelembe kell venni a méretet, a töltetet. Az első lényeges dolog, hogy mérjük le, hogy hova kerül majd az eszköz. Amennyiben a fürdőszobába szeretnénk tenni, akkor alaposan gondoljuk át, hogy az a hely elég lesz-e arra, hogy a gépet betegyük és kényelmesen hozzá is férjünk.

Elöltöltős mosógép esetén akár a tetejére is tehetjük a szerkezetet, csak figyeljünk arra, hogy ugyanolyan mély és széles legyen a két készülék. Ehhez összeépítő szelepet sem árt vásárolni, hogy még stabilabban a helyén maradjon. Az összeépítés nem bonyolult, bárki elvégezheti.

A típus kérdése

Igen ám, de mi a különbség a kondenzációs és a hőszivattyús gépek között? Előbbi csendesebb és olcsóbb, de többet fogyaszt, utóbbi viszont drágább, kevesebb áramot használ, nem terheli úgy a környezetet sem. Alacsonyabb hőfokon szárít, ezáltal kíméli a ruhákat, ami hosszú távon szintén pénzt takarít meg a számunkra.

A másik lehetőség a 2in1 szárítógép, ami tulajdonképpen mos és szárít is egyben. Ez akkor lehet jó választás, ha valaki helyhiánnyal küzd, kis lakásban él, ahol se két gépnek, se szárítóállványnak nincsen elég helye. Nem árt azonban észnél lenni ezeknél a modelleknél, hiszen itt a szárítási kapacitás kevesebb, mint a mosás esetében. Tehát vagy két részletben szárítjuk a ruhákat, vagy kevesebbet mosunk egyszerre.

Mit kell tudni a töltetről?

Amikor berendezést keresünk, akkor az információk között megtalálhatjuk a töltetsúlyt kg-ban megadva. Ez azt jelenti, hogy hány kg száraz ruhát tehetünk egyszerre a gépbe. Az optimális működéshez nem árt betartani ezt az értéket, nem túlpakolni a szárítót, hiszen az rövid távon is károsodást okozhat, nem beszélve arról, hogy úgysem képes mindent megszárítani.

Amennyiben van otthon mosógép, akkor ahhoz mérten érdemes ezt is kiválasztani. Ezáltal nem kell a vizes ruhák egy részét félretenni, hiszen a mosást követően azonnal mehetnek a szárítóba. Általában 7-10 kg töltetsúlyú gépek vannak, a legnépszerűbbek kétségkívül a 8-9 kg-os típusok.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az onlinemarkaboltok.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.