187 millió forint készpénzt ásott el kertjében egy biatorbágyi drogkereskedő. Pechje volt, mert a házkutatás során egy profi rendőr volt kint, akinek feltűnt, hogy valami nem stimmel a tujáknál.

A nyomozók még májusban fogták el a férfit, akit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak. K. Zsolt eleinte letartóztatásban volt, majd a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

Ezen a héten házkutatást tartottak a gyanúsított biatorbágyi otthonában. Kertjében, a tuják tövében elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354 605 eurót találtak. Ezzel együtt lefoglaltak egy nagy értékű személyautót, valamint egy motorkerékpárt is.

A nyomozók amikor az ingatlanhoz tartozó kertet alaposan átvizsgálták, a bűnügyi technikus a bokrok tövében korábbi talajmozgatás nyomaira bukkant, amelyet a gyanúsított elmondása szerint saját kutyája ásott fel.

Több ilyen – kutya által felásott – részt is megvizsgáltak a rendőrök, de mindegyik üresnek bizonyult. A bűnügyi technikus a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta.

A felső réteg eltávolítása után, a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak a rendőrök, amelyet a vagyonelkobzás érdekében lefoglaltak.

A rendőrségi közlemény szerint a vagyonelkobzás a nyomozás során egyre hangsúlyosabb szerepet kap, hiszen “a rendőrség így hatékonyan tud fellépni az ellen, hogy a gyanúsítottak vagyonukat újból drogkereskedelem finanszírozására fordítsák – írja a Police.hu

Képek: A rendőrség helyszíni felvételei – Forrás: Police.hu