Szerdán hoznak döntést arról a kormány, hogy meghosszabbítják-e a kijárási korlátozást április 11-e utánra is, amit eredetileg Nagyszombatig rendeltek el.

„A kijárási korlátozások jövőhét szombatig vannak érvényben, dönteni kell arról, fenntartjuk-e, ha igen, milyen formában, mondta a miniszterelnök, amiről elmondta, szerdán szeretne döntést hozni, ha a kényszer rávisz, megtesszük, de érzem, hogy ez természetellenes” – mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Orbán szerint jelenleg mindenki fél, egy ismeretlen ellenséggel állunk szemben. Ráadásul két vírussal küzdünk: a koronavírus mellett a félelemvírussal is.

Bátor mindenki lehet, de vannak olyan csoportok, akiknek ez kötelessége, állapotbeli kötelesség ez, „én leginkább ilyen emberekkel dolgozom”, mondta.

„Első helyen várjuk ezt a papoktól, második helyen vannak az államvezetőktől, akiknek nehéz döntéseket kell hozni, a harmadik helyen a rendőrök, a katonák, a katasztrófavédelmiek, az egyenruhások vannak, aztán vannak az orvosok.”

Orbán Viktor azt mondta: „Azt remélem, hogy húsvétkor mindenki összerendezi magát, tudja, mi a dolga. megpróbálunk berendezkedni arra az időszakra, ami a vakcina kifejlesztéséig tart”

500 ezer forint juttatás az egészségügyi dolgozóknak

A miniszterelnök elmondta, hogy 500 ezer forintnyi plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók  még ebben az évben. Erről Gulyás Gergely szombaton most majd részleteket.

Kiemelt kép: kijárási korlátozás Budapesten – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt