Megcsalta a szerelme a férfit, kilátástalannak tűnt az élete, ezért a nem túl jó állapotban lévő tiszaújlaki hídróla a folyóba vetette magát a férfi.

Az ukrán-magyar kettős állampolgárságú férfinak nem volt jó napja. Szerelmi bánat miatt úgy döntött, hogy a Tiszába ugrik.

Elment az ukrán-magyar határátkelőtől néhány száz méterre található pocsék állapotban lévő hídhoz, átmászott a rozsdás vaskorláton és beleugrott a folyóba.

Tulajdonképpen szerencséje volt a bánatos férfinek, hiszen nem törött ki a nyaka, amikor becsapódott a vízbe. A folyó ugyanis csak egy keskeny részen elég mély ahhoz, hogy egy magasról beleugró felnőtt ne zuhanjon a kavicsos mederbe.

A Tisza nagyon hideg még ilyenkor, szerencsére nem hűlt ki, mert a magyar oldalon a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség hajóvezetője és pénzügyőr társa éppen a Tiszán teljesítettek szolgálatot.

Az egyenruhások 20 óra után néhány perccel arra lettek figyelmesek, hogy a folyóban egy emberi test sodródik. Liszák György rendőr törzszászlós a hajót közelebb kormányozta, és Papp Kornéllal együtt kimentették a vízből a bajba jutott férfit.

Az ukrán-magyar kettős állampolgárságú férfi megmentőinek elmondta, hogy szerelmi bánatából eredő elkeseredettségében, Ukrajnában a tiszaújlaki hídról vetette magát a folyóba. Partra érés után a férfit az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Tiszaújlak, Tisza-híd, innét ugrott le a férfi