27 év után felmondott az Operettszínházban Szinetár Dóra. A színésznő állítólag azért távozott, mert nem kapott elég lehetőséget.

Szinetár Dóra felmondott a Budapesti Operettszínháznál, és egy új társulatnál folytatja ősztől. A távozásának okairól nem akart nyilatkozni, de a hírt megerősítette a  Storynak.  

„Szeptemberig az Operettszínház közalkalmazottja vagyok, és bár rengeteg problémát látok, és a saját bőrömön is érzek itt, nem lenne ízléses, ha negatívan nyilatkoznék az asztalról, ahonnan eszem. Annyit elmondhatok, hogy kaptam egy nagyon megtisztelő ajánlatot, és boldog vagyok, hogy van tovább utam. Örülök a lehetőségnek, és remélem, hogy ezzel a váltással egy sokkal boldogabb és nyugodtabb korszak kezdődik a színházi életemben” – mondta a színésznő.

Szinetár Dóra összesen 27 évet töltött itt, de nem először távozott a színházból: a 2011/2012-es évadban már felmondott egyszer, de Lőrinczy György hívására visszatért 2015-ben a Nagymező utcába. A lap arra is kereste a választ, hogy mi áll a színésznő döntésének hátterében, és a névtelen forrásaik mind arra utaltak, hogy Szinetár nem kapott elég lehetőséget Kiss-B. Attila főigazgató kinevezése óta, és állítólag nem ő az egyetlen, aki szintén elköszönne a társulattól, ha tehetné.

A Story magazin információi szerint az új vezetés nem tartja fontosnak a musicalműfajt, egyre kevesebb az ilyen előadás, bemutató, még ha ez azzal is jár, hogy a közönségszám jelentősen megfogyatkozott.

Az új tervekből kiderült, hogy márciusig nem is kapott volna új feladatot Szinetár Dóra, tavaszig havonta egyszer lépett volna színpadra anyaszínházában. Valószínű, hogy azért került parkolópályára, mert többször hangot adott a belső problémáknak. „Az itt töltött évek során számos alkalommal került megalázó helyzetekbe, többször mi is tanúi lehettünk, ahogy vállalhatatlan módon kommunikáltak vele, akárcsak mindannyiunkkal” – árulta el egy operettes.

Kiemelt kép: Szinetár Dóra – Forrás: youtube.com