A múlt héten még erőteljesen röpködtem a mínuszok, az elmúlt néhány nap időjárása azonban a kora tavaszt jelzi már. A 10-12 fokos nappali hőmérséklet és a sok napsütés arra enged következtetni, hogy lassan bizony tényleg érkezik az évszakváltás. Mutatjuk, milyen idő várható a hét hátralevő részében.

Szerda

Sokfelé párás, ködös idővel indul a nap, majd napközben a köd a legtöbb helyen várhatóan feloszlik, így délután már országszerte sokat süthet a nap. A gyenge szélben hajnalban -3, +4, délután 12 és 19 fok között alakul a hőmérséklet. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezekre a megyékre adtak ki riasztást köd miatt

Fotó: met.hu

Csütörtök

Teljesen hasonló időben lesz részünk, előreláthatóan északkeleten lehetnek tartósabban párás, ködös körzetek. A Dunántúlon megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Délután 13-19 fok valószínű, de a tartósan párás tájakon 10 fok alatt maradhat a maximum-hőmérséklet.

Csütörtökön is több megyére riasztást adtak ki a köd miatt:

Fotó: met.hu

Pénteken az egész országra tartós köd borul

Fotó: met.hu

Hétvége

A ködös-napos hétköznapokat követően szombatra virradóan egy hidegfront hozhat változást időjárásunkba feltámadó északnyugati széllel, elszórtan esővel, záporokkal. Szombaton többfelé szeles lehet az idő, a napos időszakokat felhőátvonulások, néhol egy-egy futó zápor zavarhatja meg. Délután 8-13 fok valószínű. Vasárnap nyugodtabb időre, 6-11 fokos maximumokra készülhetünk.

Fronthatás

Kedden sem lesz front térségünkben, de a reggeli nyirkos, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, rossz lehet a hangulatunk, fáradékonyság, levertség jelentkezhet, közérzetünk, hőérzetünk is alacsonyabb lehet. Keringési és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek. A nappali melegedés hatására fejfájás, migrén előfordulhat.

Sokat fog sütni a nap

Hazánk nagy részén viszont sokat fog sütni a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk rétegesen, a hidegebb tájakon pedig melegen, és erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

Figyeljünk nagyon a köd miatt vezetés közben

Kedden reggel többfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, mely helyenként – elsősorban a Dunántúl északnyugati részén – délutánig is megmaradhat. A ködös tájakon helyenként ködszitálás, a reggeli órákban ónos szitálás előfordulhat, így ezeken a tájakon csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Csak óvatosan!

Hazánk nagy részén délutánra a napsütés kerül túlsúlyba, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk! A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik