Szívmegállás okozta a 22 éves birkózó halálát – ez derült ki a boncolási jegyzőkönyvből. Tóth Bendegúzról májusban derült ki, hogy koronavírussal fertőződött.

Tóth Bendegúz boncolási jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a halálát szívmegállás okozta. Bendegúzt a múlt hónapban, egészen pontosan május 6-án tesztelték koronavírusra. A tesztje pozitív lett, s bár végigcsinálta a karantént, lehetséges, hogy túl korán kezdett el újra edzeni. Az olimpiai keretet ellátó orvos szerint az ilyen szívhalálra képtelenség felkészülni.

Nagy Misi a múlt héten tragikusan elhunyt birkózó Tóth Bendegúznak nem csupán az edzőtársa volt, de a legjobb barátja is.

Bende legjobb barátja és klubtársa szintén ott volt a tragikus edzésen a Hármashatárhegyen. Edzőtársaival kezdték meg a fiatal sportoló újraélesztését. A tragédia óta Misi képtelen edzésre járni. 

A Tényeknek mesélt Bendéről:

„Nekem Ő volt a legjobb barátom, sőt, több volt, mint barát, inkább testvérnek mondanám. A barátságunk túlment a birkózáson, nem csupán csapattársak voltunk, hanem a birkózáson kívül is kerestük egymás társaságát” – nyilatkozta a megtört barát.

A LikeNews.hu cikkeit Tóth Bendegúz tragikus haláláról ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: a klubtagok emlékeztek Tóth Bendegúzra – Forrás: Magyar Birkózó Szövetség